Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmąjį spalio savaitgalį keliuose žuvo du žmonės, kas penktas sužeistasis – nepilnametis

Lietuvos kelių policijos tarnybos (LKPT) pirminiais duomenimis, savaitgalį, spalio 4–6 dienomis, policija užregistravo 199 eismo įvykius, įvykusius mūsų šalies keliuose.  Per tris paras užregistruoti 38 eismo įvykiai, kuriuose žuvo du žmonės, automobilio 73 m. vairuotoja ir 30-metis vyras, vairavęs motociklą.
Avarijos vietoje
Avarijos vietoje / Tomo Markelevičiaus / 15min nuotr.

Savaitgalio eismo įvykiuose sužeisti 53 žmonės, tarp sužeistųjų – 10 nepilnamečių. Neblaivūs asmenys dalyvavo 8 eismo įvykiuose, sužeisti 7 žmonės.

Penktadienį, spalio 4 d., ryte, 6.25 val., Šilalės r., Drobūkščių k., Pavėžio g.–Kvėdarnos pl. sankryžoje, automobilį „Peugeot 106“, vairavusi 73 m. moteris, išvažiuodama iš šalutinio kelio, nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu „VW Passat“, kurį vairavo 35 m. vyras. Eismo įvykio metu „Peugeot 106“ vairuotoja žuvo.
Penktadienį keliuose, pirminiais duomenimis, įvyko 16 eismo įvykių, kuriuose buvo sužeisti 24 žmonės. Tarp nukentėjusių – 4 nepilnamečiai, visi buvo automobilių keleiviai.

Vilniuje, P. Lukšio g., prekybos centro aikštelėje automobilis atsitrenkė į stulpą, sužeisti du vaikai, 14-metis berniukas ir 11-metė mergaitė, vaikai gydomi ambulatoriškai. Vairuotoja paaiškino, kad 45-metė vairuotoja dėmesį nukreipė į automobilio gale sėdinčius vaikus, patikrindama, ar jie užsisegė saugos diržus, ir nesuvaldė vairuojamo automobilio. Kaune, Panerių g., sankryžoje susidūrė du automobiliai, vienas iš kurių nuo smūgio atsitrenkė į dar du sustojusius automobilius, įvykio metu sužeistas 4 metų keleivis. Panevėžyje, J.Tilvyčio g., vienam automobiliui atsitrenkus į kito galinę dalį, ir nuo smūgio atsitrenkus į dar vieną automobilį, sužeistas 11-metis keleivis.

Paryčiais, 3.54 val., Mažeikių r., krašto kelyje Seda–Židikai, neblaivaus 26 m. vyro vairuojamas automobilis kliudė į kelią įbėgusį jautį, paliktą be priežiūros, vairuotojo nesuvaldytas automobilis nuvažiavo nuo kelio ir atsitrenkė į medį, įvykio metu sužeistas vairuotojas, kuriam nustatytas 1,46 prom. girtumas, ir du kartu važiavę taip pat neblaivūs keleiviai, jautis nugaišo.

Dar vienas gyvūnas sukėlė eismo įvykį krašto kelyje Smilgiai–Pakruojis, kur automobilis atsitrenkė į netikėtai į kelią įbėgusį arklį. Vairuotojas sunkiai sužeistas ir paguldytas į ligoninę, partrenktas arklys, kurį pervažiavo dar vienas automobilis, nugaišo.

Šeštadienį, spalio 5 d., keliuose užregistruota 15 eismo įvykių, kuriuose sužeista 17 žmonių.

Spalio 5 d., apie 13 val. Anykščiuose, J.Biliūno g., motociklas „Honda VFR800“, vairuojamas 30-mečio vyro, atsitrenkė į priekyje važiavusį ir pradėjusį apsisukimą automobilį. Per eismo įvykį žuvo motociklo vairuotojas.

Panevėžyje, Senamiesčio ir Audėjų g. sankryžoje, automobilis, sukdamas į kairę, susidūrė su jį lenkusiu mopedu, 16-metis mopedo vairuotojas buvo sužeistas ir gydomas ambulatoriškai.

Paryčiais, 3.25 val., Vilniuje, Žvejų g., pavėžėjimo paslaugų automobilis netikėtai įvažiavo į priešpriešinę eismo juostą ir kaktomuša susidūrė su priešinga krytimi važiavusiu automobiliu. Įvykio metu sužeista pirmojo automobilio keleivė. Paaiškėjo, kad pavėžėjimo paslaugų automobilį vairavusio vyro vairuotojo pažymėjimas negaliojantis.

Šeštadienio vakare, Vilniuje., Saltoniškių, Geležinio Vilko ir P. Narbuto g. žiedinėje sankryžoje, į ją įvažiuojantis motociklas „Kawasaki“ nepraleido ir susidūrė su pagrindiniu keliu važiavusiu automobiliu. Palikęs motociklą ir sužeistą 24 m. keleivį, motociklo vairuotojas iš įvykio vietos paspruko. Policija pradėjo eismo įvykio tyrimą.

Sekmadienį, spalio 6 d., policija užregistravo 7 eismo įvykius, juose sužeista 13 žmonių. Viename eismo įvykyje sužeisti 3 nepilnamečiai. Vakare, 18.30 val., buvo gautas pranešimas iš ligoninės, kad Vilniaus r., Visalaukė k., apvirtus automobiliui, buvo sužeisti 3 keleiviai, 16-metis vaikinas bei 16-metė ir 13-metė merginos. Vaikinas paguldytas į ligoninę, merginos gydomos ambulatoriškai. Apie eismo įvykį jaunuoliai policijai nepranešė.

Pavakarę, apie 17 val., Alytuje, Rūtų g., teisės vairuoti neturintis, neblaivus 28 m. vyras, vairuodamas automobilį „Fiat Bravo“, sankryžoje įvažiavo į priešpriešinės krypties eismo juostą ir kaktomuša trenkėsi į 18-mečio vaikino vairuojamą automobilį „BMW 530“, kuriame važiavo dar du keleiviai, 18-metis vaikinas ir 14-metė mergina. Įvykio metu sužeisti abu vairuotojai, įvykį sukėlusiam vyrui nustatytas 2,02 prom. girtumas.

Naktį iš sekmadienio į pirmadienį, prieš pat vidurnaktį, 23.53 val., Vilniuje, šviesoforu reguliuojamoje T. Narbuto ir Saltoniškių g. sankryžoje, neblaivus 28 m. vyras, kuriam nustatytas 2,26 prom. girtumas, vairuodamas automobilį „Toyota Avensis“, įvažiavo į sankryžą užsidegus raudonam šviesoforo signalui ir susidūrė su pavėžėjimo paslaugų automobiliu „Toyota Prius“, kuris įvažiavo į sankryžą esant žaliam šviesoforo signalui, bei nuo smūgio atsitrenkė į šviesoforą, apšvietimo stulpą ir kelio atitvarus.

Eismo įvykio metu buvo sužeistas ir į ligoninę pristatytas 37 m. pavėžėjas. Įvykį sukėlęs neblaivus vyriškis bandė pabėgti iš įvykio vietos, tačiau jį sulaikė kiti vairuotojai. Įtariamas nusikalstamos veikos padarymu vyras buvo sulaikytas, jam gresia baudžiamoji atsakomybė.

Lietuvos kelių policijos tarnyba informuoja, kad nuo pirmadienio, spalio 7 d., policijos pareigūnai šalies keliuose daugiau dėmesio skirs vairuotojų ir keleivių privalomų saugos priemonių (saugos diržų, vaikiškų kėdučių, saugos šalmų) naudojimo kontrolei, taip pat vairuotojų veiklos, nesusijusias su vairavimu ir mobiliojo ryšio priemonių naudojimo vairuojant, kontrolei.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius