-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas rudens savaitgalis ugniagesių akimis: gaisrai, avarijos, skenduoliai

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) apibendrino karščiausius praėjusio savaitgalio trijų parų (rugsėjo 2–4 d.) įvykius.
Įvykio vieta
Asociatyvinė iliustracija: ugniagesiai gelbėtojai / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Per praėjusį savaitgalį ugniagesiai 66 kartus vyko gesinti gaisrų ir 60 sykių skubėjo į gelbėjimo darbus. Gaisrų metu 5 gyventojai patyrė traumas ir 4 išgelbėti, dar 4 žmonės išgelbėti autoavarijoje. O iš vandens telkinių ištraukti 2 skenduoliai.

Penktadienio naktį gaisras kilo Utenoje, J.Tumo-Vaižganto gatvėje esančio daugiabučio rūsyje. Čia sandėliuke degė šiukšlės ir sendaikčiai. Ugniagesiai iš sandėliuko išvedė vyrą. Dėl įtariamo apsinuodijimo degimo produktais vyras buvo išvežtas į ligoninę. Apdegė sandėliuko sienos, lubos, viduje buvę sendaikčiai. Aprūko rūsio bendro naudojimo koridorius, apsilydė elektros laidai. Įvykis tiriamas.

Šeštadienį paryčiui Varėnos rajone, Matuizų kaime, daugiabučio 2-ajame aukšte esančio buto balkone degė šiukšlės. Ugniagesiai iš dūmuose skendėjusių patalpų išnešė dūmais apsinuodijusią moterį ir perdavė ją medikams. Nelaimės aplinkybės tiriamos.

Paryčiui dar vienas gaisras kilo Vilniuje, Šaltinių gatvėje, daugiabutyje, kur atvira liepsna degė butas 1-ajame aukšte. Ugniagesiai iš jo išvedė du sąmoningus vyrus ir perdavė juos medikams. Iš namo evakuota 10 žmonių. Per gaisrą bute išdegė virtuvės baldai, namų apyvokos daiktai, apdegė lubos.

Dėl maisto pridegimo sekmadienį, apie 17 val., Vilniuje, Šaltkalvių gatvėje, daugiabutyje dūmuose skendėjo butas. Puodas buvo užgesintas, butas išvėdintas. Į ligoninę išvežtas dūmais apsinuodijęs apie 40 metų vyras.

Penktadienį, apie pusę pirmos dienos, Vilniuje, Nugalėtojų gatvėje, atvira liepsna degė mūrinio 2-jų aukštų gyvenamojo namo stogas. Per gaisrą išdegė ir nuardyta per 100 kv. m stogo. Apdegė jo konstrukcijos. Užlieti 1-asis ir 2-asis aukštai. Įvykis tiriamas.

Be to, sekmadienį po pietų ugniagesiai gelbėtojai skubėjo į Druskininkų rajoną, kur kelyje Leipalingis–Lazdijai 31-ajame km susidūrė automobiliai „VW Multivan“, „VW Passat“ ir „Audi 100 C4“. Iš „VW Passat“ išlaisvinta prispausta moteris, dar dviem žmonėms ugniagesiai padėjo išlipti iš automobilio. Iš „Audi“ jie išlaisvino prispaustą vyrą. Visi nukentėjusieji perduoti medikams.

Neišvengta žūčių ir vandenyje. Sekmadienio rytą Ignalinos rajone, Ginučių kaime, iš Joskučių ežero 100 m nuo kranto ir 3 metrų gylio ištrauktas vyro, gimusio 1968 metais kūnas. Dar vieno nuskendusiojo, apie 40 metų amžiaus, vyro kūnas ištrauktas iš Tauragnų ežero, Utenos rajone.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius