Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmas šįmet Vilniuje nuteistas vairuotojas: įspūdinga bauda ir konfiskuotas „Renault“

Trečiadienį Vilniuje buvo nuteistas pirmasis vairuotojas, įkliuvęs policijai dėl vairavimo neblaiviam, kai nustatytas girtumas viršijo 1,5 prom.
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas
Naktinis Vilniaus kelių policijos reidas / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sausio 2 d., Vilniuje, Nemenčinės ir Saulėtekio g. sankryžoje, 50 metų vilnietis buvo sustabdytas vairuojantis automobilį „Renault Megane“.

Pirmosios darbo dienos pabaigoje, 17.35 val., 50-metis vyras išdrįso sėsti prie vairo būdamas visiškai girtas. Grigorijus D. neneigė vartojęs alkoholį, o į policijos pareigūnų alkoholio matuoklį vyras įpūtė net 2,58 promilės. Tai – sunkus girtumas (prasideda nuo 2,5 prom.).

Policija dėl šio įvykio pradėjo ikiteisminį tyrimą, pusamžis apsaugininkas buvo pristatytas į Vilniaus priklausomybės ligų centrą, kur iš jo buvo paimtas kraujas. Neblaivaus vairuotojo kraujyje buvo rasta dar daugiau (2,73 prom.) etilo alkoholio.

Sulaikytas neblaivus 50-metis vairuotojas stojo prieš teismą sausio 11 d. Apsaugoje dirbantis vyras nurodė, kad automobilis reikalingas šeimai, nuoširdžiai gailėjosi dėl padarytos nusikalstamos veikos.

Teismas priėmė sprendimą valstybės nuosavybėn konfiskuoti šeimos automobilį „Renault Megane“, paskyrė vyrui 2824,50 euro baudą, ją iškart sumažindamas iki 1 883 eurų.

Teisė vairuoti iš 50 m. vilniečio atimta 2 metams. Ją susigrąžinti bus galima tik išlaikius kvalifikacinius egzaminus, išklausius kursus, įvykdžius kitus reikalavimus. Anksčiau neteisto vyro reputacija sugadinta ilgam, teistumas biografijos nepuoš, pažymima Lietuvos kelių policijos tarnybos trečiadienį paviešintame pranešime.

Šį teismo nuosprendį galima būti apskųsti per 20 dienų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos duomenimis, iki šios dienos (sausio 11 d.), policija pradėjo 60 ikiteisminių tyrimų dėl galimų vairuotojų nusikalstamų veikų – vairavimo apsvaigus nuo alkoholio, kai girtumas buvo didesnis nei 1,5 prom.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius