Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmoji žolės deginimo auka – dvylikametis berniukas

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas praneša, kad pirmadienio įvykių suvestinėje yra įrašyti 285 gaisrai. Per vieną gaisrą apdegė žmogus.
Dega žolė
Dega žolė / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.
Temos: 1 Statistika

Pirmadienį vakare iš policijos buvo gautas pranešimas, kad į Vilniaus ligoninę iš Švenčionių rajono Prienų kaimo buvo atvežtas ir dėl rankos, kojos bei veido nudegimų paguldytas 12-metis vaikas. Pirminiais duomenimis berniukas apdegė degindamas žolę. Aplinkybės yra tikslinamos. Tai būtų pirmoji šiemetinė žolės gaisrų auka.

O žolės gaisrų ir toliau nemažėja. Tad nemažėja rūpesčių ugniagesiams. Štai praėjusią parą gaisrų atvirose teritorijose buvo įregistruoti 235. Daugiausia sausą žolę degino Vilniaus apskrityje. Čia ugniagesiai malšino 86 tokius  gaisrus. Kauno apskrityje buvo užgesinti 36 gaisrai, Utenos – 24 gaisrai. Tačiau ir kituose šalies regionuose taip pat buvo pleškinama sausa žolė. Šiuose gaisruose ugnis vien vakar išdegino per tūkstantį hektarų žemės, o iš viso nuo metų pradžios – jau per 5 tūkstančius hektarų.

Pirmadienio gaisruose ugnis pleškino ne tik sausą žolę, bet ir naikino gyventojų pastatus. Ne vieną gyvenamąjį namą ar ūkinį pastatą išgelbėjo atskubėję ugniagesiai.  Vilniaus rajono Juodonių kaime iš lauko atslinkusios liepsnos prarijo V.M. ūkinį pastatą ir lauko virtuvę.

Kaišiadorių rajono Bublių kaime ugnis sunaikino O.J. pirtį, Ignalinos rajono Antalksnės kaime – buvusios fermos stogą. Į sausą žolę paleista ir vėliau nevaldoma ugnis dažnai ir pati nubaudžia žolės degintojus, tačiau prieš tai dar smarkiai nuniokoja gamtą. Primename, kad už jos niokojimą žolės padegėjai gali būti baudžiami nuo 25 iki 1000 litų baudomis. Tad gerai pagalvokime, ar verta kišti degtuką prie nenupjautos pernykštės žolės ir dar kartą nuniokoti mūsų gamtą.

Iš pirmadienio gaisrų, matyt, reikėtų paminėti vakar ryte kilusį Varėnos rajono Darželių kaime. Čia dėl elektros instaliacijos gedimo užsidegė J.D.V. ūkiniai pastatai. Sudegė svirnas ir jame laikomi namų apyvokos daiktai, malkinė. Apdegė tvartas. Nuo ugnies buvo išgelbėtas gyvenamasis namas.

Radviliškio rajono Žeimių kaime vakare užsiliepsnojo V.T. gyvenamasis namas. Per gaisrą išdegė pastato stogas ir lauko sienos. Įtariama, kad pastatas galėjo būti padegtas. Įvykis tiriamas.

Kelmės rajono Kalniškių kaime praėjusią naktį užsidegė jungtinis ūkinis pastatas. Sudegė ūkinis pastatas, svirnas, daržinė ir  namų ūkio rakandai, šienas, malkos. Nuo ugnies buvo apsaugotas gyvenamasis namas ir kiti pastatai. Gaisro aplinkybės dar tiriamos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius