Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirmomis gruodžio dienomis – vienuolika bandymų papirkti policijos pareigūnus

Lietuvos policijos duomenimis, 2011 m. gruodžio 1–4 dienomis užregistruota 11 atvejų, kai asmenys, norėdami išvengti administracinės atsakomybės už Kelių eismo taisyklių ir kitus administracinės teisės pažeidimus, policijos pareigūnams siūlė kyšius.
Automobilį vairavęs neblaivus mūrininkas iš Kauno rajono tikėjosi, kad policijos pareigūnai susigundys jo siūlomais 560 litų.
Automobilį vairavęs neblaivus mūrininkas iš Kauno rajono tikėjosi, kad policijos pareigūnai susigundys jo siūlomais 560 litų. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.
Temos: 2 Policija Kyšis

Dažniausiai papirkti pareigūnus bandė vairuotojai, vairavę transporto priemonę neblaivūs, pažeidę kelio ženklų reikalavimus, vairavę automobilį be privalomojo civilinės atsakomybės draudimo ir valstybinės techninės apžiūros, padarę kitokius Kelių eismo taisyklių ar administracinės teisės pažeidimus. Pareigūnus papirkti bandė ir neblaivus pėsčiasis, ėjęs per gatvę degant draudžiamam šviesoforo signalui.

Daugiausia papirkti pareigūnus bandyta Vilniaus apskrityje – nustatyti 5 atvejai, Kauno ir Klaipėdos apskrityje užfiksuota po 3 bandymus „susitarti“ su policijos pareigūnais.

Pažeidėjai policijos pareigūnams siūlė kyšius nuo 20 iki 280 litų. Visais atvejais buvo surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai ir dėl asmenų nusikalstamų veikų pradėti ikiteisminiai tyrimai. Du asmenys buvo uždaryti į areštines.

Primename, kad Lietuvos Respublikos baudžiamasis kodeksas už papirkimą numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki ketverių metų. Tas, kas tokius veiksmus padarė siekdamas neteisėtos paperkamo valstybės tarnautojo ar jam prilyginto asmens veikos vykdant įgaliojimus, gali būti nubaustas bauda arba areštu, arba laisvės atėmimu iki penkerių metų. Tas, kas siūlė, pažadėjo duoti arba davė didesnės negu 250 MGL vertės kyšį gali būti baudžiamas laisvės atėmimu iki septynerių metų. Tas, kas siūlė, pažadėjo ar susitarė duoti arba davė mažesnės negu 1 MGL vertės kyšį, padarė baudžiamąjį nusižengimą ir gali būti baudžiamas bauda arba laisvės apribojimu, arba areštu.

Lietuvos policija nuolat atkreipia visuomenės dėmesį į tai, kad bandymai papirkti policijos pareigūnus ar kitais neteisėtais veiksmais vengti atsakomybės už padarytus administracinius teisės pažeidimus yra fiksuojami, dėl jų pradedami ikiteisminiai tyrimai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius