Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Pirštą dėl pinigų nusikirtęs telšiškis draudikų neapgavo

Degtinę į skolą gėręs Telšių gyventojas Vygandas Miliauskis pasiryžo Lietuvoje dar negirdėtam žingsniui – sutiko nusikirsti pirštą, rašo „Lietuvos rytas“.
Kirvis
Kirvis / Photos.com nuotr.
Temos: 2 Sukčiavimas Kirvis

Kirčio kirviu per pirštą, padėtą ant kelmo, kaina turėjo būti 35 tūkstančiai litų. Tiek ketino susižerti sukčiai, apdraudę telšiškį V.Miliauskį nuo nelaimingų atsitikimų ir įkalbėję jį nusikirsti pirštą.

O pirštas – čiaukšt ir nėra. Kam jis man? Darbo juk vis tiek nėra, o jeigu ir atsirastų, dar devyni pirštai liko. O už nukirstą pirštą žadėjo dar ir primokėti, – atviravo Vygandas Miliauskis.Tačiau aferą sužlugdė bendrovės „Lietuvos draudimas“ tyrėjai. Draudikams pirmiausia įtarimų sukėlė neįprasta sutarties sąlyga. Pasirodo, nelaimės atveju išmoką gautų ne 150 tūkstančių litų suma apdraustas kelis kartus teistas, niekur nedirbantis ir nuolat girtaujantis telšiškis, o su juo giminystės ryšiais nesusijęs asmuo.

Ėmus gilintis į neva nelaimingo atsitikimo detales, kilo dar daugiau įtarimų. Paryčiais į ligoninę atvežtas apdraustasis vos laikėsi ant kojų (jo kraujyje aptikta 3,3 promilės alkoholio), tačiau tvirtino pirštą ką tik nusikirtęs kapodamas malkas.

Galiausiai tyrėjų argumentų priremtas V.Miliauskis prisipažino, kad buvo įkalbėtas nusikirsti pirštą.

„Mane tie piemenys apgavo. Sakė, grąžink skolą už degtinę arba rinkis – mes tau šonkaulius laužysim arba tu pirštą atiduodi. Su tais banditais nepasiginčysi, kas jiems. Aš jau ne kartą buvau jų laužytas, daugiau nebenorėjau. Žinau, ką reiškia. O pirštas – čiaukšt ir nėra. Kam jis man? Darbo juk vis tiek nėra, o jeigu ir atsirastų, dar devyni pirštai liko. O už nukirstą pirštą žadėjo dar ir primokėti. Bet kai nusikirtau, net cigaretėms nedavė. Kad už mano pirštą jie planavo gauti 35 tūkstančius litų, sužinojau tik išėjęs iš ligoninės. Policijoje pasakė, kad buvau apdraustas, kad už mane buvo sumokėta 900 litų draudimo įmokų“, – dienraščiui pasakojo V.Miliauskis.

Telšių geležinkelio stoties rajone pas sugyventinę gyvenantis V.Miliauskis dabar bijo piršto reikalavusių sukčių keršto. Jie esą grasina susidoroti ne tik su juo, bet ir su sugyventine.

Nors V.Miliauskis ir bandė slėpti jį nuskriaudusius asmenis, Telšių policijos tyrėjai greitai demaskavo nusikaltėlius. Tai grupė Žemaitijoje veikusių sukčių, sumaniusių žiaurų pasipinigavimo būdą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius