Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 07 21 /15:42

Plėšiką, iš moters pagrobtu „Hyundai“ skriejusį per Vilnių, leista suimti 3 mėnesiams

Ketvirtadienio popietę prokuratūros atstovai kreipėsi į teisėjus, prašydami taikyti griežčiausią kardomąją priemonę vilniečiui, kuris įtariamas „Hyundai“ savininkės apiplėšimu ir beatodairišku bandymu pabėgti šiuo automobiliu nuo Vilniaus policijos. Atsižvelgusi į galiojantį įtariamojo teistumą ir kriminalinius polinkius, teisėja skyrė 34 metų vyrui maksimaliai ilgą kardomąjį suėmimą.
Teismas svarsto prašymą dėl „Hyundai“ pagrobėjo suėmimo
Įtariamasis teisme įnirtingai bandė slėpti veidą, tačiau jo pastangos nuėjo veltui / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Vilniaus miesto apylinkės teismas vyrą leido suimti trims mėnesiams. Tai – maksimalus terminas, kiek ikiteisminio metu galima taikyti griežčiausią kardomąją priemonę įtariamajam.

Prokuratūra motyvavo, kad įtariamasis gali slėptis nuo pareigūnų, maža to, daryti naujus nusikaltimus. Šiuos argumentus teismas įvertino kaip pagrįstus.

Ikiteisminio tyrimo teisėja 15min minėjo, kad atsižvelgė ir į įtariamojo kriminalinę patirtį. Tik vasario mėnesį jis išleistas iš įkalinimo įstaigos, teistumas dar nėra išnykęs, be to, teistas anksčiau jis yra būtent už pavojingus ir savanaudiškus turtinio pobūdžio nusikaltimus.

VIDEO: Įtariamąjį „Hyundai“ pagrobėją teismas ir toliau leido laikyti suimtą

Kaip skelbė 15min, antradienio vakarą Vilniuje vyko gaudynės, kurių pabaigoje sostinės policijos pajėgos po avarijos prie Žaliojo tilto jėga sutramdė „Hyundai“ vairuotoją.

Nustatyta, kad automobilį būdamas neblaivus (alkotesteriu nustatytas 0,86 promilės girtumas) vairavo Aleksandras B., gimęs 1982 m., kuriam teisė vairuoti transporto priemonę yra atimta.

Vyras buvo sulaikytas ir pristatytas į policijos komisariatą ir vėliau uždarytas į areštinę.

Pradėjus persekiojimą jau buvo žinoma, kad Aleksandras tą patį vakarą, apie 19 val., Baltupio g. 10, degalinės „Statoil“ plovykloje, liepė iš „Hyundai i30“ (pagaminto 2011 m.) išlipti jį vairavusiai merginai, tuomet stikliniu buteliu jai sudavė per galvą, kelis kartus smogė į veidą, įlipo į automobilį ir išvažiavo išlauždamas plovyklos pakeliamus vartus.

Dėl galvos sumušimo mergina gydoma ambulatoriškai. Atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 180 str. (Plėšimas) 1 d.

34 metų vyrą į teismą atvežė neuniformuoti pareigūnai. Įtariamojo riešai buvo susegti antrankiais, viena ranka – sužalota ir sutvarstyta. Vilnietis kaip įmanydamas delnais slėpė veidą nuo fotografų ir operatorių.

Šiandieninė Vilniaus miesto apylinkės teismo nutartis dėl įtariamojo suėmimo dar neįsiteisėjo, ji gali būti apskųsta apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius