-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Plėšikai aukas užpuldinėja anksti ryte ir švaistosi peiliais

Šeštadienį Lietuvoje policijos pareigūnai užfiksavo septynis plėšimus. Plėšikų grobis – nuo pigaus mobiliojo telefono iki 2500 litų. Grobikai tyko savo aukų atokesnėse gatvėse, užsuka pas pagyvenusius ir negalinčius apsiginti žmones, o kartais puola į bet kurį butą, nežinodami, ką ten ras.
Policija
Policija / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.
Temos: 2 Peilis Plėšimas

Gruodžio 13 dieną apie 4 valandą Jonavoje, Dariaus ir Girėno gatvėje, į 85-erių metų vyro namą. Išlaužę duris, įsiveržė du jaunuoliai, iš kurių vienas užgulė šeimininką, o kitas tuo metu kraustė spintos stalčius ir reikalavo pinigų.

Vienas užgulė šeimininką, o kitas kraustė spintos stalčius ir reikalavo pinigų.

Šeimininkas susigrūmė su jaunuoliu. Užpuolikai, pagrobę mobiliojo ryšio telefoną, revolverį ir piniginę su 140 litų bei asmens dokumentais, pasišalino. Materialinis nuostolis – 980 litų.

Gruodžio 13 dieną 4 val. 30 min. Vilniuje, Gerosios Vilties gatvėje, prie devyniolikmetės merginos iš nugaros priėjo jaunuolis, kuris pradėjo ją smaugti ir, pridėjęs  prie gerklės daiktą panašų į peilį, pagrobė 100 litų.

Gruodžio 13 dieną apie 6 val. Vilniuje, Savanorių prospekte, grupė jaunuolių sumušė ir peiliu sužalojo 28-erių metų vyrą bei pagrobė mobiliojo ryšio telefoną. Nukentėjusysis dėl pjautinės žaizdos plaštakoje ir galvos sumušimo paguldytas į ligoninę. Materialinis nuostolis nustatinėjamas.

Du jaunuoliai sumušė 29-erių vyrą ir atėmė striukę, megztinį, marškinėlius, vyrišką rankinę.

Gruodžio 13 dieną apie 6 val. Klaipėdoje, Taikos prospekte, bare, du jaunuoliai sumušė 29-erių vyrą ir atėmė striukę, megztinį, marškinėlius, vyrišką rankinę, kurioje buvo mobiliojo ryšio telefonas, piniginė, vairuotojo pažymėjimas, bankų kortelės, nuolaidų kortelės. Jam padarytas 2500 litų nuostolis.

Tie patys plėšikai taip pat peiliu sužalojo 27-erių vyrą, kuris dėl pjautinių žaizdų veide, rankoje ir kojoje paguldytas į ligoninę. Įtariamieji neblaivūs - vienam užpuolikui nustatytas 1,38 prom. girtumas, kitam - 1,87 prom. girtumas. Užpuolikai uždaryti į areštinę.

Jis vartojo necenzūrinius žodžius, vertė gerti alų, sudavė kelis smūgius į pilvo bei sprando sritį.

Gruodžio 13 dieną apie 19 val. Vilkaviškio r., Būdežerių k., į 69-erių metų moters namą įsiveržė vyriškis, kuris vartojo necenzūrinius žodžius, vertė gerti alų, sudavė kelis smūgius į pilvo bei sprando sritį. Užpuolikas išeidamas paėmė koridoriuje stovėjusį dujų balioną bei pagrasinimo, kad padegs namą. Nukentėjusioji į medikus nesikreipė. Įtariamasis neblaivus (1,94 prom. alkoholio) 46-erių metų vyras uždarytas į areštinę.

Gruodžio 13 dieną 10 val. 35 min. Tauragės apskr. VPK gautas pranešimas, kad tą pačią dieną apie vidurnaktį Šilutės r., Grumblių k., į 75-erių metų vyro namą užėjo nepažįstami asmenys, kurie sumušė namo šeimininką ir pagrobė mobiliojo ryšio telefoną bei piniginę, kurioje buvo 250 litų. Nukentėjusysis dėl kūno sumušimo gydomas ambulatoriškai.

Gruodžio 13 dieną  apie 16 val. 10 min. Kėdainiuose, Šėtos g., į parduotuvę įbėgo du kaukėti jaunuoliai, kurie, grasindami 1965 m. gimusiai pardavėjai daiktais, panašiais į pistoletus, pagrobė įvairių cigarečių ir iš kasos aparato – apie 500 litų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius