Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plėšimo metu savo bendrininką netyčia nudūrusiam vaikinui – tik 3 metai kalėjimo

Tarp penkių nuteistųjų už plėšimą ir žmogžudystę – trys buvę klasės draugai.
Peilis
Peilis / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Buvusius klasės draugus suvienijo ne gražūs prisiminimai apie mokykloje praleistus metus, o siekis pasipelnyti, apiplėšinėjant žmones: Klaipėdoje apygardos teismas, patvirtinęs Klaipėdos apygardos prokuroro kaltinimus baudžiamojoje byloje dėl plėšimo, neatsargaus gyvybės atėmimo bei nusikalstamu būdu gauto turto realizavimo, lapkričio 23 d. nuteisė penkis jaunus klaipėdiečius, tarp kurių trys – merginos.

Bylos duomenimis, būtent dvi iš merginų buvo šio nusikaltimo iniciatorės, pažymima Klaipėdos apygardos prokuratūros vyriausiosios specialistės komunikacijai Palmiros Martinkienės pirmadienį išplatintame pranešime.

Būtent dvi iš merginų buvo šio nesėkmingai nusikaltėliams susiklosčiusio plėšimo iniciatorės.

Vėlų 2009 m. rugsėjo 5 vakarą jos tuomet dar devyniolikmečiui buvusiam klasės draugui Laurynui Juočioniui pasiūlė apiplėšti Taikos pr. 33-iojo namo kieme pastebėtą girtą vyrą. L.Juočionis paprašė jo paskolinti mobilųjį telefoną paskambinti, tačiau nesiruošė jo grąžinti, todėl tarp vyrų kilo susistumdymas, kuris baigėsi tuo, kad plėšikas į darbą paleido su savimi turėtą peilį ir juo ne tik sužeidė nukentėjusįjį, bet, elgdamasis neatsargiai, nudūrė kartu apiplėšime dalyvavusį pažįstamą bendraamžį.

Kaip ir prašė valstybinį kaltinimą teisme palaikęs Klaipėdos apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras Aurelijus Stanislovaitis, už plėšimą (pagal LR Baudžimojo kodekso (BK) 180 str. 2 d.) bei neatsargų gyvybės atėmimą (BK 132 str. 1 d.) teismas 22 m. L.Juočioniui skyrė subendrintą 3 metų laisvės atėmimo bausmę, paskirdamas ją atlikti pataisos namuose.

Trys plėšime dalyvavusios merginos (22 m. Marija Litvenenko, 20 m. Indrė Simanauskaitė bei 24 m. Aušra Beržanskytė) nuteistos 2 metų laisvės atėmimo bausmėmis, bausmės vykdymą visoms atidedant metams ir per tą laiką įpareigojant jas be leidimo niekur neišvykti. Už tai, kad pagrobtą mobilųjį telefoną pažadėjo parduoti (BK 189 str. 1d.), teismas penktam teisiamajam 24 m. Aleksandrui Melničiukui skyrė 10 MGL dydžio baudą. Nuteistieji pripažinti veikę bendrininkų grupe.

Dėl neatsargumo nužudyto vaikino tėvams iš L.Juočionio priteista beveik 25 tūkst. litų turtinės ir neturtinės žalos atlyginimo, o solidariai iš visų plėšime dalyvavusių asmenų apiplėštojo vyro naudai – 5 254 litus. L.Juočionis taip pat turės atlyginti ir Valstybinei ligonių kasai nukentėjusiojo vyro gydymo išlaidas, t.y. 3 315 Lt.

Teismo nuosprendis gali būti skundžiamas apeliacine tvarka.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius