Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Plungės rajone demaskuotas naminės degtinės fabrikėlis (nuotraukos)

Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai, tikrindami pasiekiančią informaciją apie Žemaitijos miškuose gaminamus „velnio lašus“ ir jų gabenimą į Šiaulius, kelis kartus per metus rengia ten išvykas ir grįžta su didžiuliu laimikiu.
Naminukės fabrikėlis
Naminukės fabrikėlis / Šiaulių apskrities VPK nuotr.

Šiaulių apskrities VPK informuoja, kad pernai pareigūnai du kartus buvo išvykę į Telšių ir vienąkart – į Plungės rajoną. Visus kartus radiniai buvo įspūdingi – po kelias tonas raugo ir kelis šimtus litrų jau padarytos naminukės.

Šiemet Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus pareigūnai lankėsi Plungės rajone esančioje vietovėje, patenkančioje į Žemaitijos nacionalinio parko teritoriją. Kovo 27 d. 68 metų T.P. sodybos prieigose jie aptiko eglišakėmis užmaskuotą žeminę, o joje – naminės degtinės fabriką. Jame kriminalistai rado apie 5 tonas raugo ir apie 200 litrų naminukės.

Vanduo gaminamai produkcijos atšaldyti, taip pat, manoma, ir raugui paruošti buvo gumine žarna pumpuojamas iš netoliese esančios pelkės.

Birželio 3-iąją Šiaulių pareigūnai, padedami kolegų iš Telšių apskrities policijos, išsiruošė į Plungės rajone, Alsėdžių seniūnijoje, esantį Krapštikių kaimą. Naminės degtinės fabrikas buvo aptiktas vienos sodybos ūkiniame pastate.

Teisėtvarkininkai pataikė į patį gamybos procesą. Penkios tonos raugo dar laukė savo eilės, o 170 litrų „naminukės“ jau buvo prilašinta į 10 ir 20 litrų plastmasines talpas. Gamybos procesą prižiūrėjo čia dirbantis, tačiau šioje sodyboje negyvenantis 20-metis Kalvarijos gyventojas D.E.

Ūkiniame pastate policijos pareigūnai rado dar ir žaliavos, naudojamos „velnio lašų“ gamybai: 8 maišus miltų, 12 kg mielių, keletą maišų cukraus. Vanduo gamybos procesui šįkart buvo naudojamas ne iš pelkės, o iš netoliese esančio šulinio.

Tačiau pareigūnus nustebino kitas dalykas – nuo pievų, esančių netoli sodybos kylantis ūkas ir atsklindantis nemalonus kvapas. Pasirodo, ten rūgo tiesiog pievoje pilami žliaugtai (raugo atliekos).

Pareigūnai radinį perdavė kolegoms iš Plungės, kurie dėl neteisėto namų gamybos stiprių alkoholinių gėrimų gaminimo ir laikymo pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius