Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungės rajone taksistą apiplėšę ir nužudę jaunuoliai pinigų norėjo naminei

Į teisiamųjų suolą už taksisto nužudymą sėdę trys plungiškiai prisimindami lemtingą praėjusių metų naktį painiojosi ir kaltę vertė alkoholiui bei narkotikams.
Taksisto nužudymu Plungės rajone kaltinami jaunuoliai painiojosi prisimindami lemtingą naktį.
Taksisto nužudymu Plungės rajone kaltinami jaunuoliai painiojosi prisimindami lemtingą naktį. / A.Jašinskienės/15min.lt nuotr.
Temos: 2 Plungė Nužudymas

Kraupus nusikaltimas buvo įvykdytas praėjusių metu birželį. Tris jaunuolius iš Plungės į Alksnėnų kaimą pavežti sutikęs taksistas tapo jų kraupaus plano auka. 

Pavakarę Plungės centre girtuokliavę jaunuoliai netrukus užsimanė kažko stipresnio. Vilius Uznys, Vytautas Jogminas ir Julius Gečas sėdo į taksi ir paprašė nuvežti į Alksnėnų kaimą. V.Uznys ten žinojo trobą, kur prekiaujama namine degtine. 

Nusivylę, kad negavo naminės V.Uznys ir V.Jogminas nusprendė apiplėšti taksistą. Gale sėdėję jaunuoliai ėmė smaugti brandaus amžiaus vyrą, daužyti jį kumščiais. Išvilkę taksistą iš mašinos, plungiškiai ėmė toliau jį spardyti. V.Jogminas atsisėdo taksistui ant galvos, o V.Uznys ėmė ieškoti pinigų. Tuo metu kartu vykęs J. Gečas snaudė ant priekinės keleivio sėdynės. Teisme jis prisiekinėjo, jog prabudęs bandė nustumti ant galvos sėdintį draugą, bandė sustabdyti draugus. „Prieš tai buvau parūkęs marihuanos, išgėręs alaus, buvau apkvaitęs. Ne viską suvokiau“, – teisme aiškino J.Gečas.

Kraują plovė upėje ir toliau gėrė

Teisme parodymus davęs antrankiais surakintas J.Gečas keitė per ikiteisminį tyrimą duotus parodymus ir aiškino ne viską prisimenantis iš lemtingos nakties. Vaikinas tikina nė nematęs, kaip taksistas buvo išmestas į pakelę. Plungiškis matė, kaip draugai spardė vyrą, bandė užkirsti tam kelią, tačiau niekas jo neklausė. 

Ekspertai vėliau nustatė, kad taksistui buvo suduota begalė smūgių, vyras buvo smaugtas automobilio diržu. 

A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kaltinamieji teisme slėpė veidus
A.Jašinskienės/15min.lt nuotr./Kaltinamieji teisme slėpė veidus

Kraupiu nusikaltimu įtariamas V.Jogminas atsisakė kalbėti teismo salėje. Jo bičiulis V.Uznys atvirai pasakojo mušęs taksistą, tačiau neigė jį smaugęs diržu. 

Plungiškis aiškina palikęs taksistą pakelėje dar gyvą ir tikėjęs, kad vyras sugebės pats pareiti į namus. 

Užpuolikai atėmė taksisto turėtus 30 eurų, iškratė automobilį, nuplėšė „Taksi“ ženklą, raciją, neradę nieko vertingo jie mašina grįžo į Plungę. 
Kruvinas rankas, megztinį ir batus V.Uznys nusiplovė upėje. 

Degalinėje nusipirkę alkoholio vyrai toliau gėrė Plungės parke. 

Mašiną sudaužė į pakelės medį

Naktį V.Uznys prisiminė taksisto mašiną ir nusprendė ja pasivėžinti. Tačiau kelionė baigėsi ties Daugėdų kaimu, kai rėžėsi į pakelės medį. Ten vyras ir paliko automobilį. 

Kai po kurio laiko artimieji pasigedo taksisto, pirmiau buvo aptiktas automobilis. Tada keltos įvairios versijos. Imta svarstyti, kad taksistas galėjo sėsti prie vairo neblaivus ir, sukėlęs eismo įvykį, pasprukti. 

Mįslė buvo išnarpliota operatyviai. Netrukus buvo rastas ir taksisto kūnas. 

Dar tą patį savaitgalį buvo sulaikyti ir trys įtariamieji. Tyrimo metu jie bandė keisti parodymus. Surasti ir rašteliai, kuriuose J.Gečas ir V.Uznys bandė suderinti parodymus. 

Vaikinams gresia įkalinimas nuo aštuonerių iki dvidešimties metų arba iki gyvos galvos. Nužudytojo duktė taip pat bando prisiteisti po 30 tūkst. eurų iš kiekvieno kaltinamojo. 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius