Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Plungės valdininko automobilio padegėjai keliaus į teismą

Klaipėdos apygardos prokuratūra pranešė pabaigusi tyrimą dėl Plungės rajono savivaldybės administracijos vadovo Mindaugo Kauno automobilio padegimo. Į teismą keliaus du nusikaltimą įgyvendinti nusamdyti vyrai ir jų užsakovas, užsienyje teistas 38-erių Kęstutis Klemauskas, kurio pavardė šmėžuoja ir kitoje byloje.
Klaipėdos kriminalistai sulaikė du asmenis įtariamus tyčia sugadinus svetimą turtą visuotinai pavojingu būdu
Baigti penki ikiteisminiai tyrimai dėl narkotinių medžiagų platinimo Plungėje. / Klaipėdos VPK nuotr.

Ikiteisminis tyrimas buvo pradėtas po to, kai praėjusių metų gegužę vieno Plungėje esančio daugiabučio namo kieme, įtariama, buvo padegtas „Audi A7“ markės automobilis. Gyventojai, naktį pastebėję liepsnojantį automobilį, neliko abejingi ir padėjo užkirsti kelią didesnei nelaimei. Jie iškvietė ugniagesius bei patys suskubo gesinti degančią transporto priemonę. Ugnis apgadino automobilio priekinę dalį. Remiantis tyrimo duomenimis, automobiliu naudojosi Plungės rajono savivaldybes administracijos direktorius M.Kaunas. Įtariama, kad buvo rengiamasi kerštauti valdininkui už viešuosius pirkimus, kuriuos užsakovo įmonė pralaimėjo.

Atlikus tyrimo veiksmus, teisėsaugos pareigūnai sėkmingai nustatė galimai nusikaltimą įvykdžiusius asmenis – Egidijų Šliuožą ir Vitalijų Novokreščenovą, kurie, manoma, apipylė automobilį degiu skysčiu ir jį padegę pabėgo iš įvykio vietos. Taip pat nustatytas ir trečiasis kaltinamasis 38-erių K. Klemauskas, kuris, kaip įtariama, ir organizavo šį nusikaltimą. Šis plungiškis buvo sulaikytas pareigūnų dėl įtarimų prekyba žmonėmis, narkotikais. Grupuotės gijos vedė iki Šiaurės Airijoje.

Byloje pateiktas automobilio savininko ir draudimo bendrovės civilinis ieškinys padarytai turtinei žalai atlyginti, kurio bendra suma siekia daugiau nei 28 tūkst. eurų.

Ikiteisminį tyrimą atliko Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Plungės apylinkės teismo Plungės rūmams.

Už svetimo turto sunaikinimą ar sugadinimą visuotinai pavojingu būdu Baudžiamasis kodeksas numato baudą arba laisvės apribojimą, arba areštą, arba laisvės atėmimą iki 5 metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius