-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2013 03 18 /14:20

Po 11 metų sulaikytas vyras, įtariamas išprievartavęs ir mirtinai sumušęs merginą Alytuje

Pirmadienį Kauno apygardos teisme pradėtas nagrinėti 2001 m. spalį Alytuje įvykdytas šiurpus nusikaltimas. Neseniai 34-ojo gimtadienio sulaukęs Virginijus Pavasaris kaltinamas mirtinai sumušęs ir išprievartavęs 27 m. merginą A.Š.
Virginijus Pavasaris
Kaltinamasis Virginijus Pavasaris

Tuo metu Panevėžyje gimusiam vyrui buvo 22 metai. Nusikaltimą, kaip įtariama, jis įvykdė būdamas girtas.  Merginą jis užpuolė prie prekybos centro „Media“. Aukai iki namų buvo likę keli šimtai metrų. Sumušęs A.Š., užpuolikas nutempė ją į vaikų darželio teritoriją, išžagino ir paliko gulinčią be sąmonės. Po savaitės, taip ir neatgavusi sąmonės, nukentėjusioji ligoninėje mirė.

Kaltinamasis V.P.
Virginijus Pavasaris

V.Pavasario įvykdytą ir daug metų slėptą šiurpų nusikaltimą pavyko atskleisti atlikus DNR tyrimus. Kaltinamasis įkliuvo kai eilinį kartą smurtavo šeimoje. Žmona, gindama vaiką, iškvietė policijos pareigūnus. Pagal naują smurto artimoje aplinkoje įstatymą, imamas smurtautojų kraujas ir atliekamas DNR tyrimas. Paaiškėjo, kad DNR sutampa su ant merginos kūno rastos spermos DNR.

Praėjusių metų rugsėjį sulaikytas V.Pavasaris prisipažino padaręs nusikaltimą. Jam gresia kalėjimas iki gyvos galvos. Kaltinimai dėl seksualinio nusikaltimo V.Pavasariui nepareikšti, nes šiam nusikaltimui suėjęs senaties terminas.

Papildyta 14.18 val.: Nors anksčiau yra sakęs, kad pripažįsta savo kaltę. Teismo salėje, prieš prasidedant bylos nagrinėjimui, Virginijus Pavasaris sakė, kad yra nekaltas.

Kaltinamojo gynėjas prašė byla nagrinėti ne viešuose posėdžiuose, tačiau šį prašymą teisėjų kolegijų atmetė. Advokatas taip pat prašė skirti papildomą DNR ekspertizę. Teismas kol kas nepriėmė sprendimo, pritarti ar atmesti šį prašymą.

Nukentėjusieji – nužudytos merginos tėvai – per advokatę Oną Klinavičienę perdavė prašymą bylą nagrinėti jiems nedalyvaujant, nes dalyvavimas teismo posėdžiuose jiems būtų psichologiškai per sunkus. Jie prašo 300 tūkst. litų neturtinei žalai atlyginti.

Papildyta 14.44 val.: Kaltinamasis anksčiau aiškino, kad nusikaltimo dieną gėrė su keliais draugais ir su jais susikivirčijo, todėl buvo labai įpykęs. Iš įsiūčio kelyje sutiktą merginą jis, kaip įtariama, taip stipriai sumušė ir pargriuvusią suspardė, kad tėvai ją atpažino tik iš drabužių.

V.Pavasaris ikiteisminio tyrimo metu kelis kartus keitė parodymus. Pradžioje neigęs savo kaltę, vėliau jis visiškai prisipažino. Tačiau netrukus vėl pakeitė savo poziciją, esą jis yra nekaltas. O.Klinavičienė sakė, kad kameroje su įtariamuoju kurį laiką buvo operatyvinis darbuotojas. Teigiama, kad V.Pavasaris kameros "draugui" viską yra išpasakojęs apie nusikaltimo įvykdymą. Jo pasakojimai yra užfiksuoti.

Ieškant nusikaltėlio, išprievartavusio ir nudžiusio merginą, policija buvo sulaikiusi ne vieną įtariamąjį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius