-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Adutiškį vaikščiojo nelegaliai laikomu šautuvu apsiginklavęs neblaivus vyras

Prieš pat Naujųjų metų naktį pasieniečiai Adutiškyje sulaikė Švenčionių rajono gyventoją, kuris po miestelį vaikščiojo ginkluotas nelegaliai laikomu medžiokliniu šautuvu. Sulaikomas jis priešinosi, todėl buvo surakintas antrankiais. Atvežtas į užkardą vyras užmigo ant grindų.
Šautuvas
Šautuvas / VSAT nuotr.
VSAT nuotr./Šautuvas
VSAT nuotr./Šautuvas

Kaip rašoma Valstybės sienos apsaugos tarnybos pranešime, paskutinės praėjusių metų dienos vakarą VSAT Ignalinos rinktinės Adutiškio užkardos pareigūnai telefonu iš vietinių gyventojų gavo pranešimą. Informuota, kad po prie pat sienos su Baltarusija esantį Švenčionių rajono Adutiškio miestelį su šautuvu vaikšto neblaivus asmuo.

Iš čia pat esančios Adutiškio užkardos į nurodytą vietą nuskubėję pasieniečiai sulaikė, kaip vėliau paaiškėjo, 30-metį Švenčionių rajono gyventoją. Jis buvo smarkiai apgirtęs ir turėjo vienvamzdį lygiavamzdį medžioklinį šautuvą. Sulaikomas vyras pasipriešino, todėl VSAT pareigūnai panaudojo fizinę jėgą ir jį surakino antrankiais.

Nustatyta, kad šis neužtaisytas šautuvas laikomas nelegaliai. Sulaikymo metu šovinių neblaivus vyras neturėjo.

Pasieniečiai jį nugabeno į užkardą. Čia Švenčionių rajono gyventojas atsigulė ant grindų ir, manoma, dėl neblaivumo užmigo. To padaryti jam nesutrukdė už nugaros antrankiais surakintos rankos. Vėliau pasieniečiai jį nuvežė į Ignalinos rinktinę. Trečiadienį ryte vyras tebebuvo uždarytas laikinai sulaikytų asmenų kameroje.

VSAT Ignalinos rinktinėje dėl neteisėto disponavimo šaunamaisiais ginklais pradėtas ikiteisminis tyrimas. Už tai gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius