Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po avarijos Prienų rajone su žmogumi sudegusio „Golfo“ istorija: aiškiau, bet neįtikėtina

Po šeštadienio nakties nelaimės Prienų rajono kelyje Vilnius–Marijampolė kilo daugybė klausimų: kas vairuotojas? Kodėl nespėta išgelbėti žmogaus? Dabar aiškėja kraupios šio keisto nutikimo aplinkybės.
Prienų rajone sudeges automobilis  „VW Golf"
Prienų rajone sudeges automobilis „VW Golf" / Alytaus apskrities VPK Nuotr.

Prienų rajone, sudegusiame automobilyje „Volkswagen Golf“, šeštadienio naktį buvo aptiktas žmogaus kūnas. Transporto priemonė užsidegė po eismo įvykio. 23 metų žuvęs vaikinas rastas keleivio vietoje. 

15min.lt su policijos tyrėjų ir ugniagesių pagalba atkūrė šios nelaimės chronologiją. Aiškėja ir bendras tragedijos scenarijus, kurį vis vien nelengva suprasti ir patikėti.

Dramatiški įvykiai Prienų rajone klostėsi penktadienio vakarą ir šeštadienio naktį, jų kulminacija užfiksuota lapkričio 7 d., praėjus maždaug valandai po vidurnakčio.

00:33 val. Alytaus apskrities policijos budėtojai gauna pranešimą, kad kelio Vilnius–Prienai–Marijampolė 113-ame km (Prienų r. sav., Naujosios Ūtos sen.), pakelės griovyje yra avariją patyręs automobilis „VW Golf“, aplink kurį blaškosi galimai neblaivus vairuotojas. Į avarijos vietą išsiųsti patruliai.

00:46 val. Bendrasis pagalbos centras sulaukė skambučio, kad į griovį nuvažiavęs „Golfas“ dega, jo viduje gali būti žmogus.

Vairuotojas telefonu nuramino mamą, kad viskas baigėsi gerai, per avariją jis nieko nesusižalojo.

00:50 val. Prienų patruliai atvyksta į įvykio vietą ir mato gaisrą, o Alytaus apskrities policija sulaukia pakartotinio pranešimo apie degantį automobilį.

01:02 val. ugniagesiai atvyko į įvyko vietą. Transporto priemonė dega atvira ugnimi.

01:05 val. degančio automobilio viduje pastebėtas žmogus. Kol kas nenustatytos tapatybės stipriai apdegęs kūnas buvo keleivio vietoje. 

01:15 val. liepsnos plitimas sustabdytas.

01:16 val. gaisras užgesintas visiškai. Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento duomenimis, ugniagesiai baigė budėjimą bei tyrimą ir iš įvykio vietos išvyko tik 5:12 val.

Alytaus apskrities VPK Nuotr./Prienų rajone sudeges automobilis  „VW Golf"
Alytaus apskrities VPK Nuotr./Prienų rajone sudeges automobilis „VW Golf"

Prienų rajono komisariato pareigūnai atlieka išsamų šios nelaimės tyrimą ir jau sudėliojo gana aiškų bendrą vaizdą. Liko tik vienas didelis klaustukas – nuo ko užsiliepsnojo automobilis. Reali versija – gaisras kilo savaime po avarijos. 15min.lt anksčiau išsamiai pasakojo, kodėl kartais transporto priemonės iškart po avarijų užsiliepsnoja. Tikimasi, kad tikslią šio „Golf“ gaisro priežastį specialistai nustatys atlikę išsamesnį tyrimą.

Tyrimo duomenimis, Kalvarijos savivaldybėje gyvenantis P.P. (gimęs 1992 m.) penktadienio vakarą svečiavosi pas tėvus, gyvenančius Kazlų Rudos seniūnijoje.

Teigiama, kad vaikinas vakarojo su tėvu, ne paslaptis, kad vyrai vartojo alkoholį. Apie 23 val. vaikinas pasakė, kad eina į lauką nusišlapinti (sodyboje tualetas yra lauke).

Netrukus tėvai išgirdo užvedamą variklį ir išėję pamatė, kaip jų sūnaus „VW Golf“ išvažiuoja iš kiemo.

Tėvai maždaug 23.15 val. bandė skambinti sūnui, bet iš pradžių nesėkmingai. 

Netrukus motina pagaliau prisiskambino sūnui ir su juo pasikalbėjo.
Vairuotojo pažymėjimo neturintis vaikinas prisipažino, kad padarė avariją.

Vairuotojas ramino mamą, kad viskas baigėsi gerai, jis nieko nesusižalojo. Pokalbio metu P.P. taip pat prasitarė, kad tolumoje jau girdi tikriausiai pas jį atvažiuojančio policijos ekipažo sirenas.

Kas vyko toliau, niekas tiksliai nežino. Bet panašu, kad vaikinas pats atsisėdo į keleivio vietą, nutaręs pailsėti. Spėjama, kad tuo metu galėjo kilti gaisras, kurio vairuotojas, ypač, jei buvo pervargęs ir neblaivus, iš karto galėjo nepastebėti. Pirminėje teismo medicinos eksperto išvadoje apie P.P. mirtį būtent taip ir nurodyta – vaikino gyvybė užgeso dėl apsinuodijimo nuodingais degimo produktais.

Prienų rajono komisariate tęsiamas ikiteisminis tyrimas, kuris pradėtas pagal baudžiamojo kodekso 281 str. (Kelių transporto eismo saugumo ar transporto priemonių eksploatavimo taisyklių pažeidimas) 5-ą dalį.

 Joje numatyta nelaisvė iki 8 metų už eismo įvykio sukėlimą, kuomet avarijos metu žūsta žmogus. Jokių duomenų, kad „Golfą“ iki avarijos galėjo vairuoti kitas asmuo, tyrimo medžiagoje nėra. Jei būtų galutinai patvirtinta, kad P.P. pats sukėlė avariją, o tada žuvo po eismo įvykio kilusiame gaisre, bylą tektų tiesiog nutraukti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius