Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po avarijos žmogaus gyvybę padėję išgelbėti Raseinių pareigūnai sulaukė padėkos

Penktadienį Šiaulių apskrities policijos Raseinių policijos komisariato darbuotojų susirinkimas prasidėjo neįprastai. Susirinkime dalyvavęs Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato viršininko pavaduotojas Ramūnas Sarapas ir Raseinių rajono policijos komisariato viršininkas Kęstutis Užemeckas apdovanojo jaunuosius rajono policijos komisariato darbuotojus Darių Endzelį ir Marių Petraitį. Šiaulių apskrities policijos vadovo Rimanto Bobino padėkos jiems skirtos už išgelbėtą žmogaus, papuolusio į eismo įvykį, gyvybę.
Apdovanojimo akimirka
Apdovanojimo akimirka / Šiaulių aps. VPK nuotr.

Rugpjūčio 22-osios naktį, apie 4 valandą, Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato budėtojas Raseinių rajono policijos patrulių būrio budinčiam ekipažui pranešė apie kelyje Kaunas-Klaipėda įvykusį eismo įvykį – ties Kryžkalniu į kelią išbėgęs briedis trenkėsi į automobilį ir nuo susidūrimo pakilęs į orą kliudė transporto priemonės stogą, jį stipriai įlenkdamas, skelbia Šiaulių apskrities vyriausiasis policijos komisariatas.

Stogas prispaudė keleivį, o stogo skardos atplaiša kirto į jo kaklą, pažeisdama kraujagyslę, iš kurios stipriai kraujavo.

Nors eismo įvykio vieta yra Tauragės apskrities policijos aptarnaujamoje teritorijoje, pirmieji į įvykio vietą pagal gautą pagalbos kvietimą atvyko Raseinių rajono policijos komisariato pareigūnai Darius Endzelis ir Marius Petraitis.

Situacija buvo sudėtinga, tačiau jauni pareigūnai nepasimetė ir ryžtingai ėmėsi gelbėjimo veiksmų. Padedami pro šalį važiavusio sunkvežimio vairuotojo, jie pirmiausia atkėlė automobilio stogą,  tuomet išlaisvino sužeistąjį. Po to puolė gelbėti kraujuojantį vyrą. Kad šis nenukraujuotų, pirmąją pagalbą mokantys suteikti pareigūnai užspaudė žaizdą jo kakle ir laikė tol, kol sulaukė medikų, kuriems perdavė nukentėjusįjį.

Daugiau kaip septynis metus policijoje tarnaujantis Darius Endzelis, ir tik šiemet pradėjęs policijoje darbuotis Marius Petraitis įvykio nesureikšmina, sako elgtųsi taip visada, tarnybos ir ne tarnybos metu.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius