Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po beveik trejų metų slapstymosi į Lietuvą sugrąžintas asmuo sulauks dar vieno teismo nuosprendžio

Baudžiamosios bylos duomenimis, 2021 m. rugpjūtį E. M. Lietuvos Respublikos teritorijoje gabeno akcizais apmokestinamas ir 400 MGL dydžio sumą viršijančias prekes – Baltarusijos Respublikos banderolėmis paženklintas cigaretes „Minsk Super Slim“.
Sulaikyti įrodymai
Kontrabanda (asociatyvi nuotr.) / Muitinės kriminalinės tarnybos nuotr.

Nusikaltimo vietoje sulaikytas asmuo, neturėdamas cigarečių įgijimo, gabenimo, importo muitų, akcizų ir pridėtinės vertės mokesčio sumokėjimą patvirtinančių dokumentų, su kitais bendrininkai, įtariama, bandė išgabenti per Lietuvos–Baltarusijos valstybės sieną permestas dėžes su beveik 12,5 tūkst. pakelių cigarečių. Prekių vertė siekė beveik 44 tūkst. eurų.

Iš karto po nusikalstamos veikos padarymo 35-erių metų kaltinamasis buvo sulaikytas, tačiau po paros paleistas, skyrus jam rašytinį pasižadėjimą neišvykti. Asmuo, siekdamas išvengti atsakomybės už padarytą nusikaltimą pabėgo į užsienį, tačiau dėl neteisėto migrantų gabenimo buvo sulaikytas Vengrijoje. Budapešto sostinės apygardos teismo spendimu alytiškiui paskirtas suėmimas ir pagal išduotą Europos arešto orderį, po beveik trejų metų slapstymosi, jis buvo grąžintas Lietuvos teisėsaugos pareigūnams.

Už tai, kad kaltinamasis E. M. pažeidė anksčiau jam paskirtos kardomosios priemonės sąlygas ir įtariant, kad jis vėl gali bandyti slėptis nuo kito 2020 m. pradėto ikiteisminio tyrimo, prokuroro D. Simonavičiaus prašymu jam buvo paskirta griežčiausia kardomoji priemonė – suėmimas.

Asmuo už nesunkius ir apysunkius nusikaltimus: plėšimus, vagystes ir nesunkų sveikatos sutrikdymą, anksčiau yra teistas net septynis kartus, ne kartą baustas ir už administracinius teisės pažeidimus.

Teisminio proceso metu bus siekiama Lietuvos valstybei priteisti E. M. atgabenimo į Lietuvos Respubliką išlaidas – beveik 3 tūkst. eurų.

Baudžiamoji byla perduota nagrinėti Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius