Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po Čepkelių raistą klampojo šeši gruzinai nelegalai

Čepkelių raiste pasieniečiai sulaikė nelegaliai į Lietuvą patekusius 6 gruzinus. Už grotų taip pat atsidūrė juos gabenti turėjęs Baltarusijos pilietis.
Čepkelių salos
Čepkelių salos / M.Abramavičiaus nuotr.

Šeštadienį ties netoli nuo sienos su Baltarusija esančiu Varėnos rajono Kabelių kaimu patruliavę Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) Varėnos rinktinės Specialiosios paskirties užkardos pareigūnai patikrinti sustabdė vienatūrį „Ford Galaxy“ baltarusiškais valstybiniais registracijos numeriais. Mašiną vairavęs 35 metų baltarusis į Lietuvą buvo atvykęs legaliai ir pasieniečiams pateikė tvarkingus asmens bei transporto priemonės dokumentus. Į VSAT pareigūnų klausimą apie viešnagės šioje nuošalioje vietoje tikslą baltarusis atsakė atvykęs paimti pasiklydusių žmonių.

Toks užsieniečio paaiškinimas pasieniečiams sukėlė įtarimų, todėl specialiosios užkardos pareigūnai bei jiems talkinę kolegos iš Kabelių užkardos ėmėsi tikrinti aplinkines vietoves. Po kelių valandų Čepkelių raiste pasieniečiai pastebėjo ir sulaikė 6 klaidžiojusius vyrus. Šie jokių dokumentų neturėjo ir prisistatė Gruzijos piliečiais. Užsieniečių amžius, pasak jų pačių, nuo 25 iki 57 metų.

Pasak Kabelių pasieniečių, gruzinai nesiorientavo vietovėje ir savo jėgomis tikrai patys iš raisto nebūtų išėję, juolab kad jau buvo pradėję temti. Jei užsieniečiai dar porą valandų būtų praleidę šioje pelkėtoje vietoje, jie galėjo ir sušalti ar net įklimpti raiste.

Čepkelių raisto apylinkes dar iššukavo VSAT kinologas su tarnybiniu šunimi, bet jie daugiau nieko įtartino neaptiko, pasakojama VSAT atstovų pirmadienį paviešintame pranešime.

Varėnos rinktinės pasieniečiai dėl neteisėto valstybės sienos perėjimo bei neteisėto asmenų gabenimo per valstybės sieną pradėjo ikiteisminį tyrimą. Baltarusijos pilietis uždarytas į areštinę. Gruzinai likusią savaitgalio dalį praleido Kabelių užkardoje įrengtoje laikino sulaikymo patalpoje. Jų apklausas pirmadienį tęsė įvykio aplinkybes besiaiškinantys VSAT tyrėjai.

Iš viso šiemet pasieniečiai sulaikė 148 nelegaliai į Lietuvą bandžiusius patekti Gruzijos piliečius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius