-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gaisro Kauno rajone be pastogės liko aštuoni žmonės su vaikais ant rankų (nuotraukos, papildyta 14.55 val.)

Po gaisro, kilusio trečiadienio naktį, Kauno rajone be pastogės liko vienuolika žmonių. Tarp jų yra trys vaikai, iš kurių vienas – kūdikis.
Sudegęs namas
Sudegęs namas / Kauno rajono savivaldybės nuotr.

Kaip informuoja Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas, apie 2.42 val. gautas pranešimas, kad gaisras kilo Daugeliškių kaime, Mokyklos g. esančiame grupės savininkų daugiabučiame gyvenamajame name.

Ugniagesiams atvykus į gaisro vietą, medinis šiek tiek apmūrytas vieno aukšto su mansarda namas jau degė atvira liepsna.

Gesinti gaisro ugniagesiai metė nemažas pajėgas. Iš viso į gaisravietę buvo nusiųstos šešios autocisternos iš Kauno, Kauno ir Raseinių rajonų. Tačiau keturių butų pastato išgelbėti nepavyko.

Per gaisrą sudegė namo stogas ir mansarda, sukrito dalis perdangos, apdegė likusios namo dalies sienos, lubos, durys, langai. Sudegė ir apdegė namų apyvokos daiktai.

Gaisro metu gyventojai nenukentėjo, tačiau be pastogės liko aštuoni suaugusieji ir trys vaikai, vienas iš jų – kūdikis.

Į gaisro vietą jau buvo atvykęs Vilkijojos seniūnijos, kurioje yra Daugeliškių kaimas, seniūnas. Po nelaimės be pastogės likę žmonės prisiglaudė pas kaimynus.

Ugniagesiai teigia, kad nukentėjusiųjų apgyvendinimo klausimas bus sprendžiamas.

Gaisro priežastys tiriamos.

Papildyta 10.41 val.: Kaip pranešė 15min.lt žurnalistė Kaune Raimonda Mikalčiūtė, nelaimės vietoje trečiadienį ryte apsilankęs Vilkijos apylinkių seniūnas Arūnas Bačiūnas ir Kauno rajono savivaldybės meras Valerijus Makūnas pasirūpino, kad stogo virš galvos netekę žmonės gautų laikiną prieglobstį.

Pasak A.Bačiūno, vieną sudegusio namo gyventoją, 80-metį perkopusią senolę, dukros išsivežė į Kėdainius. Tik gruodį gimusią dukrytę auginanti dar viena namo gyventoja bei jos mama bus apgyvendintos Kauno rajono krizių centre Garliavoje.

Likę nelaimėliai, kurie dabar glaudžiasi pas kaimynus, kuriam laikui galės įsikurti maždaug už septynių kilometrų esančiame Purviškių kaime. Čia esantis nenaudojamas butas jau ruošiamas gyventi: seniūnas ten atgabens malkų, parūpins karšto maisto, būtiniausių higienos priemonių, drabužių.

Vilkijos apylinkių seniūno teigimu, kai kurie sudegusio namo gyventojai anksčiau yra kėlę neramumų. Ne vienas girtavo. Tačiau pastaraisiais mėnesiais jie buvo aprimę.

Tiriamos įvairios gaisro versijos. Viena iš jų – kad namas užsiliepsnojo dėl kuriame nors bute iškritusios žarijos. Visuose butuose buvo krosnys. Žmonės dažniausiai šildėsi malkomis.

Papildyta 14.54 val.: Pasak Kauno apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovo Andriaus Eidimto, įtariama, kad gaisras name kilo dėl neatsargaus elgesio su ugnimi. Tikslesnė nelaimės priežastis paaiškės artimiausiomis dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius