Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po girtų tėvų tiesioginės transliacijos feisbuke atvažiavo policija ir paėmė vaikus

Sekmadienį apie 19 val. Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai sulaukė gyventojų pranešimo, kad socialiniame tinkle „Facebook“ patalpintas vaizdo įrašas, kuriame asmenys prie mažamečių asmenų vartoja alkoholį, keikiasi, užgaulioja vaikus.
Incidentas Vaivadiškių kaime
Incidentas Vaivadiškių kaime / Kadrai iš transliacijos

Tėvų surengta jų konfliktinio pokalbio socialiniame tinkle tiesioginė transliacija sulaukė audringos kitų tinklo naudotojų reakcijos. Transliacijos metu, dalyvaujant mažamečiams vaikams, nuolat skambėjo keiksmažodžiai, vyko barnis.

Į gautą pranešimą nedelsiant reagavę Kauno apskrities VPK pareigūnai, nustatę vietą, kurioje girtaujama prie mažamečių, naudojamas galimai psichologinis smurtas, nuvykę į Jonavos rajone esantį Vaivadiškių kaimą, sulaikė vaikų tėvą (gim. 1983 m.) (nustatytas 2,66 prom. girtumas) bei motiną (gim. 1989 m.) (nustatytas 2,84 prom. girtumas) ir pristatė į komisariatą. Vaikai pristatyti į gydymo įstaigą, informuoti Jonavos vaikų teisių apsaugos specialistai.

Dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Baudžiamojo kodekso 140 str. 3 d. (fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas mažamečiui). Už tai gresia bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

Kauno apskrities pareigūnai dėkoja pilietiškiems gyventojams už jų neabejingumą ir ragina visuomet apie pastebėtus galimai daromus teisės pažeidimus informuoti bendruoju pagalbos telefonu 112.

VIDEO: Po girtų tėvų tiesioginės transliacijos feisbuke, policija paėmė vaikus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius