Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po gyvenimo audrų į pogrindį pasitraukusiai Veronikai Badaraitei – 16 valandų viešųjų darbų

Dėl santuokos su Seimo nariu Jonu Čekuoliu ir artimos draugystės su nusišovusiu milijonieriumi Vladu Bieliausku išgarsėjusi vilnietė V.Badaraitė vėl turi nemalonumų su kelių policija, antstoliais bei teismais.
Veronika Badaraitė
Veronika Badaraitė / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

32 metų V.Badaraitę, jau kelerius metus dingusią iš viešojo gyvenimo, iš pogrindžio traukia antstoliai ir teismas.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo teisėja Aiva Survilienė šiai dėl dramatiškų santykių su žinomais vyrais išgarsėjusiai vilnietei skyrė nuobaudą – 16 valandų viešųjų darbų.

Pasirodo, dar 2009 metų kovo 27 dieną Vilniaus apskrities VPK Kelių policijos valdybos pareigūnai surašė V.Badaraitei administracinio teisės pažeidimo (ATP) protokolą.

Pareigūnai protokolą pažeidėjai įformino pagal ATP kodekso 127 straipsnio (Kelių eismo taisyklių pažeidimas, sukėlęs nežymų sveikatos sutrikdymą arba nulėmęs turto sugadinimą) 2-ąją dalį: „KET pažeidimas, nulėmęs kitiems asmenims priklausančių transporto priemonių, krovinių, kelių, kelio ir kitų įrenginių arba kitokio turto sugadinimą (apgadinimą), – užtraukia baudą vairuotojams nuo 100 iki 200 litų arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimą nuo trijų iki šešių mėnesių, o asmenims, neturintiems teisės vairuoti transporto priemones, – baudą nuo vieno tūkstančio iki dviejų tūkstančių litų.“

Kelių policija V.Badaraitei skyrė artimą vidutinei 160 litų baudą.

Tačiau šios sumos vairuotoja į Valstybinės mokesčių inspekcijos sąskaitą laiku nepervedė.

Bylos medžiaga perduota antstoliams.

Šiems teko kreiptis į teismą, mat buvo nustatyta, kad V.Badaraitė ne tik oficialiai niekur nedirba, nėra užsiregistravusi Darbo biržoje, bet ir neturi jokio turto, į kurį galima būtų nukreipti skolos išieškojimą.

Teismas nutarė, kad 160 litų bauda turi būti pakeista įpareigojimu 16 valandų dirbti viešuosius darbus, juos V.Badaraitei privaloma atlikti per 4 mėnesius.

Vilniaus miesto 1-ojo apylinkės teismo nutarimą V.Badaraitė turi teisę per nustatytą laiką skųsti aukštesnės instancijos Vilniaus apygardos teismui.

Kaip žinoma, buvusi Seimo nario J.Čekuolio žmona Veronika po skyrybų artimai bendravo su „Status“ finansinės grupės vadovu 39 metų V.Bieliausku.

Šis prieštaringos reputacijos verslininkas mįslingomis aplinkybėmis iš gyvenimo pasitraukė savo namuose Vilniuje 2006 metų spalio 6 dieną. Netrukus liko įtarimų, esą V.Badaraitė galėjo pasisavinti daugiau nei du milijonus litų, kurie priklausė V.Bieliauskui. Tačiau tyrimo metu atsirado raštelis, kuriame lyg ir V.Bieliausko ranka suraityta, kad V.Badaraitė pinigus grąžino.

Vis dėlto jaunai moteriai teko dėl V.Bieliausko turtų aiškintis teisme, nes milijonieriaus artimieji reikalavo iš buvusios verslininko mylimosios 666 666 litų – trečdalio esą negrąžintų 2 milijonų litų.

Naujienų portalas 15min.lt pasakojo, kad ieškovams kilo abejonių dėl raštelio tikrumo, todėl teismas ekspertui suformulavo užduotį: nustatyti, ar raštelis, kuris prasideda žodžiais „Aš, Vladas Bieliauskas...“, o baigiasi „...finansinių pretenzijų neturiu“, iš tiesų buvo rašytas 2006 metų spalio 2-ąją. Jei ne, tai kada?

Užpernai pavasarį bylos dalyviai išgirdo esminę naujieną – V.Bieliausko raštelis V.Badaraitei yra tikras. Ekspertizę atlikęs specialistas patvirtino, kad raštelyje nurodyta data sutampa su diena, kada iš tiesų jis buvo rašytas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius