Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po ilgojo savaitgalio daugelis šeimų grįžo į apvogtus namus

Vagys daugiausia lindo pro langus, o iš būstų tempė pinigus, papuošalus, ginklus, buitinę techniką, alkoholį. Vieno vilniečio bute tiesiog iššluota drabužių spinta ir pavogta daugybė įvairaus turto – nuo kompiuterio iki dantų šepetėlio.
Vagis
Vagis / Photos.com nuotr.

Kol vieni savaitgalį šventė ir ilsėjosi, kiti darė savo juodus darbelius.

Po ilgojo savaitgalio daugeliui šeimų teko grįžti į apvogtus namus ir skaičiuoti nuostolius.

Bene daugiausia žalos – per 30 tūkst. litų, vagys pridarė keturiasdešimtmetei alytiškei A.P., gyvenančiai Lauko gatvėje.Iš vonios vagys susirinko kvepalų buteliukus, rankšluosčius ir netgi elektrinį dantų šepetėlį. Iš virtuvės čiupo gerą keptuvę ir garsios firmos keletą peilių bei trejetą puodų.

Kaip antradienį pranešė vietos policija, vakar grįžusi į namus ji iškart pastebėjo, kad išlaužtas įstiklintas balkono rėmas su langu bei balkono durys su rėmu, o bute pasigedo 5000 eurų, įvairių auksinių papuošalų, fotoaparato, nešiojamojo kompiuterio, filmavimo kameros, akinių, buto raktų, pasų. Anot nukentėjusiosios, padaryta 30 950 litų turtinė žala.

Pavogė, kaip sakoma, pusę gyvenimo

Gyvenimą tarsi iš naujo teks pradėti ir vienam vilniečiui, kuris neteko gausybės daiktų, tarp jų – net dantų šepetėlio.

Į trisdešimtmečio būstą sostinės Saulėtekio alėjoje vagys pateko pačiu elementariausiu būdu – atstūmę pirmo aukšto langą. Viduje ilgapirščiai, regis, šeimininkavo niekur neskubėdami, nes sugebėjo susirinkti viską, ką tik galėjo panešti.

Kaip įprasta, įsibrovėlius domino technika: nešiojamasis kompiuteris, stacionaraus kompiuterio monitorius, dulkių siurblys, DVD leistuvas, TV imtuvo komponentas. Iš vonios vagys susirinko kvepalų buteliukus, rankšluosčius ir netgi elektrinį dantų šepetėlį. Iš virtuvės čiupo gerą keptuvę ir garsios firmos keletą peilių bei trejetą puodų.

Ilgapirščius taip pat labai domino drabužiai bei avalynė – jie nugvelbė porą porų batų, iš spintos susišlavė kelias dešimtis marškinių, prabangų juodą vyrišką kostiumą, švarką, džinsus, slidininko kombinezoną.

Vagims pro akis nepraslydo ir šeši buteliai vyno, receptų enciklopedija bei deimantais puoštos marškinių sąsagos.

Iš peties pasidarbavę vagys prisirinko turto už keliolika tūkstančių litų.

Vagys vertina ir viskį

Šiek tiek mažesnių nuostolių patyrė marijampolietė J.Ambrazevičiaus-Brazaičio gatvės gyventoja L.B., kuri vietos policijai pasiskundė netekusi 2000 eurų, televizoriaus LG bei juvelyrinių dirbinių. Žala – 10 270 litų. Į šios marijampolietės namus vagys brovėsi taip pat pro langą.

Molėtų gyventojas S.B. (gim. 1975 m.) vakar apie 21 val. grįžęs į namus Melioratorių gatvėje pastebėjo, kad iš jo buto, išlaužus langą ir seifą, pavogti graižtvinis šautuvas TIKKA T3 (leidimas išduotas medžioklei) su dėklu, optinis taikiklis bei 20 šovinių. Nuostolį medžiotojas vertina 6030 litų.

Panašios vertės turto savaitgalį neteko ir dar vienas apvogtas vilnietis. Atstūmę plastikines balkono duris vagys pateko į namus prestižinio kvartalo Jonažolių gatvėje. Pavogtas fotoaparatas, nešiojamasis kompiuteris, litrinis viskio butelis, papuošalų bei pinigų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius