-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kauniečio pranešimo – bauda Kauno valdininkei: pasivažinėjo po Laisvės alėją

Pats su automobilių statymo vargais Kauno centre susidūręs kaunietis Audrius Kalvėnas nesupranta: nejau vieni išties yra lygesni už kitus? Prieš pat didžiąsias metų šventes jis užfiksavo Kauno miesto savivaldybės automobilį, besivažinėjantį Laisvės alėja. Paaiškėjo, kad išskirtine panoro pasijusti Gričiupio seniūnė, kuri, kaip patikino Kauno valdžia, neliks už tai nenubausta.
Kauno miesto savivaldybės automobilis Laisvės alėjoje
Kauno miesto savivaldybės automobilis Laisvės alėjoje / Audriaus Kalvėno nuotr.

„Kad Kaunas ir Afrikoje yra Kaunas, legendos sklando jau seniai. Šio miesto savivaldybės valdininkams negalioja Kelių eismo taisyklės – jie gali važinėti nebaudžiami net pėsčiųjų zona.

Štai gruodžio viduryje Laisvės alėjos renovuotoje atkarpoje ramiausiai sau važinėjo miesto savivaldybės automobilis „VW Golf“. Vairuotoja paliko tarnybinį automobilį viduryje pėstiesiems skirto tako ir ramiai nuėjo į greta esančią gėlių parduotuvę. Žinoma, jos niekas nenubaudė. Kaunas tikras „Gyvulių ūkis“ – čia ne visos kiaulės lygios, kai kurios lygesnės už kitas“, – piktinosi nuotrauką 15min atsiuntęs A.Kalvėnas.

Audriaus Kalvėno nuotr./Kauno miesto savivaldybės automobilis Laisvės alėjoje
Audriaus Kalvėno nuotr./Kauno miesto savivaldybės automobilis Laisvės alėjoje

Pažeidimas, anot jo, fiksuotas 2018 m. gruodžio 19 d. 10.05 val. Automobilyje buvo tik vairuotoja. Apie tai kaunietis pranešė policijai.

15min kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, kad ši paaiškintų, kas tą dieną vairavo nuotraukoje užfiksuotą tarnybinį automobilį ir ar turėjo leidimą važinėtis Laisvės alėja. Galbūt pažeidėja jau nubausta?

Kauno miesto savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus vedėjas Vytautas Jurkevičius visų pirma padėkojo pilietiškam kauniečiui už informaciją ir nuotraukas.

„Toks elgesys yra netoleruotinas, tad automobilį vairavęs savivaldybės darbuotojas, kaip ir bet kuris kitas kaunietis, už pažeidimą atsakys įstatymų numatyta tvarka“, – žadėjo jis.

Paaiškėjo, kad tas savivaldybės darbuotojas – Gričiupio seniūnė Jolanta Žakevičienė.

„Prieš šventes reikėjo greitai paimti prekes ir nemažą kiekį. Ateityje leidimais pasirūpinsiu iš anksto“, – teisinosi seniūnė, sulauksianti 15 eurų baudos.

Laisvės alėjoje užfiksuotas tarnybinis automobilis priskirtas Gričiupio seniūnijai ir juo gali naudotis seniūnijos darbuotojai, tarnybinėms užduotims atlikti.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius