Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po kraują stingdančios egzekucijos Juodšiliuose nuogai išrengta auka grįžo namo, bet ryte nepabudo

Praėjusių metų liepos mėnesį Juodšilių kaime rasta itin žiauriai nužudyta moteris. Pirmadienį Vilniaus apygardos teisme parodymus davė vienas iš dviejų nusikaltimu įtariamų vyrų.
Tadeušas Barkovskis ir Ivanas Lesnickis
Tadeušas Barkovskis ir Ivanas Lesnickis / 15min nuotr.
Temos: 2 Nužudymas Smurtas

2018 metų liepos 10-oji Juodšiliuose prasidėjo ramiai. Būrelis vietinių gyventojų vienoje sodyboje girtavo, atvyko ir trys svečiai iš apylinkių.

Išgertuvėms įsibėgėjus, svečiai kartu su 59-erių metų Tatjana išėjo į parduotuvę.

Trys vyrai taip ir negrįžo, o po kelių valandų pasirodė nuogai išrengta ir žiauriai primušta Tatjana.

Ji nieko neaiškino, tik paprašė nekviesti policijos ar medikų ir atnešti jai stiklinę vandens. Sugėrovai net neklausė, kas nutiko, leido jai ramiai miegoti. Tačiau Tatjana nebepabudo – naktį jos gyvybė užgeso.

15min nuotr./Ivanas Lesnickis
15min nuotr./Ivanas Lesnickis

Vėliau ekspertai ant aukos kūno suskaičiavo mažiausiai 91 smūgį į įvairiausias vietas: nuo galvos iki kojų.

Policija iškart sulaikė visus tris svečius. Dviem iš jų, Tadeušui Barkovskiui ir Ivanui Lesnickiui, pateikti kaltinimai dėl itin žiauraus nužudymo.

Kaltės kratėsi

Pirmadienį teisme prabilęs T.Barkovskis savo kaltės kategoriškai kratėsi ir tvirtino, kad beveik jokių to lemtingo pirmadienio įvykių nepamena, nes buvo per girtas.

Jis miglotai pamena, kaip atvyko į sodybą Juodšiliuose ir padavė maistą, o kaip atsidūrė miške su Tatjana, I.Lesnickiu ir jo broliu, papasakoti negalėjo.

15min nuotr./Tadeušas Barkovskis
15min nuotr./Tadeušas Barkovskis

Esą jis miške miegojo, kai Tatjana stumtelėjo ir pažadino jį. Gerokai vyresnė moteris buvo beveik nuoga, tik su liemenėle ir kelnaitėmis.

Vyras prisipažino spyręs jai vieną, gal du kartus, tikrai ne daugiau. Kodėl išvis moterį mušė?

„Kad per ją ten viskas, kadangi dėl jos viskas prasidėjo“, – tokį paaiškinimą sugebėjo pateikti kaltinamasis.

Tiesa, anksčiau T.Barkovskis davė visai kitokius parodymus. Tyrėjams jis pasakojo, kad moterį mušė pasikeisdamas su Ivanu, o smūgių iš jo paties pusės buvo bent 20.

„Kuo daugiau jūs apklausiamas, tuo mažiau smūgių sudavėt“, – nusistebėjo trijų teisėjų kolegijai pirmininkaujanti Laureta Ulbienė.

Tam kaltinamasis turėjo paaiškinimą, esą kriminalistai būtent jam ėmė versti visą kaltę dėl žiauraus nusikaltimo ir grasinimais privertė jį prisipažinti.

15min nuotr./Tadeušas Barkovskis
15min nuotr./Tadeušas Barkovskis

T.Barkovskis kratėsi kaltės dėl žiaurios egzekucijos: ant moters rastos smaugimo žymės, o išangėje padaryta tokia žaizda, kuri galėjo atsirasti ten kišant pagalį. Tačiau tokius veiksmus kaltinamasis neigė.

Jis pripažino, kad lytiškai santykiauti su mušama moterimi bandė jo draugas Ivanas, bet, kiek pamena, bandymai buvo nesėkmingi. Pats T.Barkovskis nepajėgus įvykdyti seksualinius nusikaltimus, tą patvirtina ekspertų išvados.

Kitame teismo posėdyje bus apklaustas antrasis kaltinamasis I.Lesnickis.

Jei vyrai būtų pripažinti kaltais, jiems už itin žiaurų nužudymą grėstų kalėjimas nuo 8 iki 20 metų arba iki gyvos galvos.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Šiame straipsnyje pateikiama informacija skirta asmenims nuo 18 metų, kurie pagal galiojančius LR įstatymus turi teisę naudotis tokio pobūdžio informacija. Jei jums nėra 18 metų, prašome spausti NE ir neatidaryti šio straipsnio. Jei jums jau yra 18 metų, spauskite TAIP tuo pačiu patvirtindami, kad vaizdinė ir grafinė informacija bus skirta tik jūsų asmeniniam naudojimui ir saugoma nuo nepilnamečių.
Taip
Ne
Užsisakykite 15min naujienlaiškius