Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po muštynių tarp dviejų kaimų jaunuolių – du Radviliškio teismo nuosprendžiai

2019 metų vasarą muštynėse tarp dviejų Radviliškio rajono kaimų jaunuolių dalyvavęs 23 m. Ernestas Aksionovas Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmuose nuteistas laisvės atėmimu metams ir dešimčiai dienų.
Kumštis
Kumštis / Alvydo Januševičiaus nuotr.

Teismas paskirtą bausmę subendrino su ankstesne bausme ir skyrė laisvės atėmimą 1 m. 5 mėn., bausmės vykdymą atidedant 1 m. 3 mėn. Kaltinamajam E.Aksionovui skirta bausmė dėl viešosios tvarkos sutrikdymo ir neteisėto disponavimo nešaunamuoju ginklu.

„Teisme kaltinamasis kaltės nepripažino, nurodė, kad jokių smūgių niekam nesudavė, mašinų negadino, pripažino, kad bėgo prie automobilio, turėjo dujų balionėlį ir purškė, bet dujos buvo senos, turėjo metalinį vamzdį, – sako Šiaulių apylinkės teismo Radviliškio rūmų teisėja Daiva Šabanskienė. – Tačiau tokius jo parodymus paneigia byloje esantys ir teisiamojo posėdžio metu ištirti įrodymai.“

Metaliniu vamzdžiu sudavė smūgį kitam nukentėjusiajam į ranką, kumščiu sudavė smūgį trečiam nukentėjusiajam į veidą...

Anot teisėjos D.Šabanskienės, kaltinamojo parodymai vertintini kaip pasirinkta gynybos pozicija, siekiant išvengti atsakomybės. E.Aksionovas pripažino neteisėtai įgijęs kastetą (smogiamojo-trupinamojo poveikio draudžiamąjį nešaunamąjį ginklą), kuris kratos metu rastas jo namuose.

Kaltinamasis E.Aksionovas 3 kartus teistas, teistumas neišnykęs, baustas administracine tvarka. Įvykdė vieną nesunkų tyčinį nusikaltimą ir vieną baudžiamąjį nusižengimą. Kaltinamojo atsakomybę lengvinančių ir sunkinančių aplinkybių nenustatyta. Civilinio ieškinio byloje nėra.

Teismas nustatė, kad muštynės tarp dviejų šalia vienas kito esančių Radviliškio rajono kaimų jaunuolių įvyko 2019 m. birželio 1 d. vakare. Kaltinamasis viešoje vietoje, įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį ir tvarką – išdaužė automobilio vairuotojo pusės langą ir dujų balionėliu purškė į automobilio vidų dujų, per išdaužtą langą spyrė nukentėjusiajam.

Tęsdamas nusikalstamus veiksmus, metaliniu vamzdžiu sudavė smūgį kitam nukentėjusiajam į ranką, kumščiu sudavė smūgį trečiam nukentėjusiajam į veidą. Tęsdamas nusikalstamus veiksmus kartu su kitais nenustatytais asmenimis metaliniu strypu smūgiavo ir sugadino dar du automobilius.

Nuosprendis per 20 d. nuo jo paskelbimo gali būti skundžiamas apeliaciniu skundu Šiaulių apygardos teismui per šį teismą, rašoma Šiaulių apylinkės teismo pirmininko padėjėjos ryšiams su žiniasklaida ir visuomene Nijolės Damulės penktadienį paviešintame pranešime.

Šių metų vasarą buvo paskelbtas nuosprendis kitam minėtų muštynių dalyviui 19 m. A. B., kuris kumščiu sudavė smūgį nukentėjusiajam E.Aksionovui į veidą ir padarė jam sužalojimus – nosies kaulų lūžį bei apatinio žandikaulio dantų sumušimą.

Taip įžūliu elgesiu demonstravo nepagarbą aplinkiniams ir aplinkai, sutrikdė visuomenės rimtį bei tvarką ir dėl nosies kaulų lūžio nesunkiai sutrikdė nukentėjusiojo sveikatą. Byla išnagrinėta sutrumpinto įrodymų tyrimo tvarka, todėl bausmė sumažinta vienu trečdaliu. Teismas A. B. buvo skyręs 10 mėn. laisvės apribojimo bausmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius