-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 04 /17:14

Po muštynių VRM orkestro direktoriui ir jo žmonai – kardomosios priemonės

Praėjusį savaitgalį su žmona į smurtinį konfliktą įsivėlęs Vidaus reikalų ministerijos Reprezentacinio pučiamųjų orkestro direktorius su sutuoktine jau paleisti iš areštinės, policija 15min informavo, kad abiem konflikto dalyviams yra skirtos kardomosios priemonės.
Laimės diena Kaune
Asociatyvi nuotr. / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Dėl smurto vienas prieš kitą sutuoktiniai šeštadienio vakarą buvo uždaryti į areštinę.

Kaip informavo Utenos apskrities VPK atstovė Violeta Ginaitienė, konflikto dalyviai – moteris (gimusi 1974 m.) ir vyras (gim. 1973 m.) iš areštinės jau paleisti.

„Moteris buvo paleista sekmadienį, vyras pirmadienį. Pradėti ikiteisminiai tyrimai pagal LR BK 140 str. 2 d. (Fizinio skausmo sukėlimas ar nežymus sveikatos sutrikdymas)“, – informavo policijos atstovė.

Policija neskelbia oficialių sulaikyto direktoriaus asmens duomenų, tačiau VRM kontaktuose nurodoma, kad Reprezentacinio pučiamųjų orkestro direktorius yra Artūras Maniušis.

15min Panevėžio prokuratūros komunikacijos atstovė Rasa Stundžienė informavo, kad yra pradėti du atskiri ikiteisminiai tyrimai dėl fizinio skausmo sukėlimo ar nežymaus sveikatos sutrikdymo savo šeimos nariui. Įtarimai pareikšti abiems sutuoktiniams. A.Maniušiui skirta kardomoji priemonė – įpareigojimas gyventi skyrium nuo nukentėjusiosios, o jo sutuoktinei – rašytinis pasižadėjimas neišvykti.

Ikiteisminiams tyrimams vadovauja Panevėžio apygardos prokuratūros Utenos apylinkės prokuratūros prokurorai.

Dar pirmadienį, 15min susisiekus su VRM, ministerijos atstovai sakė nesiimantys jokių veiksmų, mat laukiantys daugiau informacijos iš policijos, kuri šiuo metu vykdo tyrimą.

Trečiadienį VRM informavo, kad situacija vis dar nėra aiški, tiriamos aplinkybės, abi įvykusio konflikto pusės policijai yra pateikusios pareiškimus.

„Kol šiuo metu vyksta ikiteisminis tyrimas ir nėra pareikštų konkrečių kaltinimų, ministerija negali iš anksto įvertinti situacijos ir atitinkamai priimti sprendimų“, – atsakė VRM komunikacijos skyriaus vedėjas Mindaugas Bajarūnas.

Primename, kad šeštadienį, Sudeikių kaime, vasarnamio kambaryje, 1973 metais gimęs orkestro direktorius galimai sudavė ranka 1974 metais gimusiai sutuoktine bei, suėmęs rankomis už kaklo, ją smaugė, tuo sukeldamas jai fizinį skausmą.

Moteris galimai kelis kartus rankomis sudavė smūgius sutuoktiniui, tuo sukeldama jam fizinį skausmą.

Vyras ir moteris buvo uždaryti į Panevėžio apskrities Vyriausiojo policijos komisariato areštinę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius