Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po namus vaikštantys sukčiai siūlo litus keisti į eurus

Antradienį ryte Šiaulių apskrities VPK budėtojai sulaukė dviejų telefoninių skambučių apie po namus vaikštančius įtartinus asmenis, seniems žmonėms pasakojančius apie artimiausiu metu vyksiantį litų keitimą į eurus ir siūlančius tai padaryti jau dabar, pinigus iškeičiant labai palankiu kursu.
Euras
Euras / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šiaulių apskrities VPK praneša, kad apie 10 valandą paskambino Aukštabalio g. gyventoja ir papasakojo, kad dvi moterys bandė apgauti jos kaimynę.

Atėjusios pas senolę, jos bandė įtikinti ją išgalvota legenda apie litų keitimą į eurus, tačiau senolė iš karto perkando atėjusiųjų gudrybę ir nekviestas viešnias išprašė lauk.

Po pusvalandžio budėtojus pasiekė žinia iš Kalno gatvės. Ten atėjusios dvi moterys, manoma, romų tautybės, irgi bandė apgauti šiaulietę. Moteris taip pat susivokė, kad jai spendžiami sukčių spąstai, ir nepasidavė jų apgavystei.

Šiauliuose nieko nepešusios apgavikės patraukė į apskrities rajonus.

Prieš vidurdienį Radviliškio policijos pareigūnams paskambino 87 metų senolė ir pranešė, kad ji ir jos 84 metų sesuo, ko gero, bus patekusios į sukčių pinkles. Mat pasikliovė į butą užėjusia moterimi, kuri prisistatė žemės ūkio banko darbuotoja ir pranešė, kad rytoj litai bus keičiami į eurus.

Šiai nepažįstamajai jos su seserimi patikėjo 4 tūkst. 330 litus ir vylėsi, kaip buvo patikintos, kitą dieną juos atsiimti eurais žemės ūkio banke. Senolės nurodė, kad jas aplankiusi moteris buvo apie 45 metų amžiaus, smulkaus kūno sudėjimo, vilkėjo šviesiu puspalčiu, mūvėjo juodomis kelnėmis.

Pareigūnai mano, kad minėtos moterys į savo pinkles praėjusį antradienį įviliojo ir Šiauliuose, Lyros g., gyvenančią 79 metų Z.T. Tąkart nepažįstamosios prisistatė Anglijos jaunimo organizacijos, prižiūrinčios Lietuvos Respublikos pensininkus, darbuotojomis.

„Rūpestingosios darbuotojos“, palankiu kursu siūlydamos įsigyti eurų, 2 tūkst. 900 litų senolei iškeitė netikrais, suvenyriniais eurais.

Spalio 3 d. patikėjusios legenda apie litų keitimą į eurus, dvi šiaulietės buvo tiesiog apvogtos. Tilžės g. gyvenanti močiutė savo santaupas parodė nepažįstamajai, kuri neva privalo surašyti keičiamų litų kupiūrų numerius, ir po jos „surašymo“ pasigedo ant stalo buvusių 1 tūkst. 900 Lt. Tą pačią dieną Birutės g. gyvenanti senolė, patikėjusi nekviestos viešnios netikėta žinia apie pinigų keitimą,  po analogiškos pinigų „revizijos“, neteko 3 tūkst. 500 Lt ir 500 USD.

Šiaulių apskrities VPK informuoja, kad valiutų keitimo operacijos vykdomos tik bankuose.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius