Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po nelaimės Miklusėnų kaime Alytaus policija dar kartą primena važiavimo dviračiais taisykles

Po nelaimės, per kurią automobilis partrenkė ir sunkiai sužalojo vaiką, Alytaus policija dar kart visiems primena važiavimo dviračiais taisykles.
Avarijos vietoje Molėtų pl.
Dviračio avarija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma Alytaus apskrities VPK pranešime, ketvirtadienį Alytaus rajono Miklusėnų kaime „įvykęs skaudus eismo įvykis verčia susimąstyti apie vaikų saugumą keliuose.“

Apie 19.50 val. A.P. (gimusi 1971 m.), gyvenančios Alytaus rajone, Alytaus seniūnijoje, vairuojamas automobilis Miklusėnuose partrenkė staiga į Aronijų ir V. Krėvės gatvių sankryžą dviračiu įvažiavusį devynmetį, gyvenantį Alytaus rajone, Alytaus seniūnijoje.

Per avariją sužalotas berniukas išvežtas gydyti į Lietuvos sveikatos mokslų universiteto ligoninės Kauno klinikas.

Policija jauniesiems dviratininkams ir jų tėvams primena, kad važiuoti keliais dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu. Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai arba kiti šviesą atspindintys elementai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Dviračio vairuotojai (keleiviai) iki 18 metų, važiuodami (vežami) keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą. Kitiems vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, neprivaloma, tačiau rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Policija visą vasarą vykdys priemonės dviratininkų saugumui užtikrinti.

Pareigūnai taip pat prašo tėvų, senelių, kitų artimųjų prižiūrėti savo atžalas, nuolat jiems priminti Kelių eismo taisykles.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius