-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po pilietiškų gyventojų skundo – policijos atradimai Gystėnuose ir Veliuonoje

Dėl nelegalaus verslo dviem Jurbarko rajono gyventojams gresia ir baudžiamoji, ir administracinė atsakomybė.
Naminukė ir kontrabandinės cigaretės
Naminukė ir kontrabandinės cigaretės / Marijampolės apskrities VPK nuotr.

Birželio 14 d. apie 16.30 val. Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – apskr. VPK) Jurbarko rajono policijos komisariato pareigūnai tikrino iš pilietiškų žmonių gautą informaciją apie tai, kad Gystėnų kaime (Jurbarko r. sav., Veliuonos sen.) esančioje negyvenamoje sodyboje, ūkiniame pastate yra gaminama naminė degtinė.

Nuvykus į minėtą sodybą ūkiniame pastate buvo rasta deganti pakura po metaline krosnimi. 26-erių vaikinas ruošėsi į ant krosnies stovėjusią metalinę talpą su karštu vandeniu pilti maltus grūdus bei maišyti „brogą“. Taip pat patalpoje rastas naminės degtinės gaminimo įrenginys – šaldytuvas, o ant stalo rastas 2 litrų talpos plastikinis butelis su jame esančiu apie 0,5 litro talpos skysčiu turinčiu specifinį naminės degtinės kvapą.

Buvo priimtas nutarimas atlikti kratą ir vaikino gyvenamosiose patalpose, esančiose Jurbarko rajone, Veliuonoje. Kratos metu pareigūnai rado vieną 35 litrų plastikinę talpą su joje esančiais 25 litrais skysčio, turinčio naminės degtinės kvapą ir dvi mėlynos spalvos plastikines talpas 20 litrų talpos (viena pilna, kitoje apie 15 litrų). Viso rasta ir paimta apie 60 litrų skysčio turinčio specifinį naminės degtinės kvapą.

Tikrindami turimą informaciją dėl akcizais apmokestinamų prekių laikymo birželio 15 d. Marijampolės apskr. VPK Jurbarko rajono policijos komisariato Kriminalinės policijos skyriaus ir Viešosios policijos skyriaus Prevencijos poskyrio pareigūnai, Jurbarko r. Girdžių kaimo gyventojo (g. 1969 m.) namo rūsyje esančiame sandėliuke surado ir paėmė 42 litrus skysčio turinčio specifinį naminės degtinės kvapą ir 460 pakelių „Fest“ su Baltarusijos Respublikos banderolėmis bei 290 pakelių cigarečių „Marlboro“ be banderolių. Bendra cigarečių vertė 2058 eurų.

Dėl disponavimo namine degtine abiem vyriškiams pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 201 str. 1 d. dėl neteisėto naminių stiprių alkoholinių gėrimų, nedenatūruoto ar denatūruoto etilo alkoholio, jų skiedinių (mišinių) ir aparatų jiems gaminti gaminimo, laikymo, gabenimo ar realizavimo, už kurį abiem „verslininkams“ gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės apribojimas, arba areštas, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų.

O vyriškiui, kuris nelegaliai laikė akcizais apmokestinamas prekes, pradėta administracinė teisena pagal Lietuvos Respublikos ATPK 163² straipsnį „Akcizais apmokestinamų prekių (išskyrus energinius produktus ir elektros energiją) įsigijimas, laikymas, gabenimas, naudojimas ar realizavimas pažeidžiant nustatytą tvarką.“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius