-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po policininko savižudybės Kaišiadoryse, pareigūnų profsąjunga reikalauja Kauno apskrities policijos vadų atestacijos

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas kreipėsi į Policijos generalinį komisarą, reikalaudamas, kad iš Kauno policijos būtų perimtas tyrimas dėl 25 metų Kaišiadorių rajono policijos komisariato tyrėjo savižudybės priežasčių.
Policija
Policija / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Kaip rašoma NPPSS pranešime, pareigūnų profesinės sąjungos reikalauja policijos departamento nedelsiant inicijuoti Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato vadovo Algirdo Kaminsko, jo pavaduotojo, atsakingo už personalo vadybą bei personalo skyriaus viršininko neeilinės atestacijos.

Negęstančios įtampos Kauno apskrities VPK rodo, kad šio vyriausiojo policijos komisariato administracijos veikla yra nepriimtina, todėl būtinas šių veiksmų vertinimas. Profesinės sąjungos atestacijos metu siūlo įvertinti situaciją, žmogiškųjų išteklių valdymo trūkumus, vadovų veiksmus ir priimti sprendimą dėl tinkamumo einamoms pareigoms.

Pareigūnų profesinės sąjungos ne kartą kreipėsi į Policijos departamentą, Kauno apskrities policijos viršininką dėl įtampos šios apskrities vyriausiame policijos komisariate ir pavaldžiose įstaigose, dėl įtampos tarp Kauno apskrityje dirbančių nusikaltimų tyrimo padalinių ir prokuratūros.

Apie blogą mikroklimatą, darbo santykius profesinė sąjunga buvo gavusi kolektyvinių Kaišiadorių policijos darbuotojų skundų, apie juos buvo informuoti vadovai, tačiau gauti tik formalūs atsakymai.

„Kauno apsk. VPK padaliniuose iškylančių nepalankių įvykių skaičius tiesiogiai liudija, jog vadovybė nesugeba spręsti iškylančių problemų ir apskritai kyla abejonių dėl šio komisariato vadovų kompetencijos ir sugebėjimo toliau užtikrinti sklandų paties Kauno apsk. VPK bei jo struktūrinių padalinių darbą“,- teigiama NPPSS rašte Policijos generaliniam komisarui.

Profesinių sąjungų nuomone, šalia ekonominių veiksnių, kurie kelia įtampą tarp pareigūnų, padidėjusių visuomenės lūkesčių, vidiniai nesutarimai neleistini. Todėl Policijos departamente nedelsiant būtina peržiūrėti rizikų, susijusių su personalo vadyba policijos sistemoje valdymo mechanizmus, reikalavimus policijos personalo padalinių vadovams bei diegti priemones, užtikrinančias greitą kylančių konfliktų sprendimą bei įstaigos ar padalinio vadovo atsakomybę už deramą personalo valdymą.

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas, vienija 5 tūkstančius ugniagesių, pasieniečių, policininkų, viešojo saugumo tarnybos pareigūnų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius