Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po rusišku limonadu „Diušes“ – didžiulė kontrabandinių cigarečių siunta

Muitinės kriminalinės tarnybos (MKT) ir Vilniaus teritorinės muitinės pareigūnai vakar (liepos 8 d.) Vilniuje ir Medininkų kelio poste sulaikė dvi stambias cigarečių kontrabandos siuntas, kurių bendra vertė – beveik milijonas litų.
Rasta kontrabanda
Rasta kontrabanda / Muitinės nuotr.

Pirmiausia apie 2 val. nakties Medininkų kelio poste patikrinti buvo sustabdytas Rusijos piliečio vairuojamas krovininis vilkikas „Iveco“.

Jo vairuotojas V.R. muitininkams teigė į Rusijos Federacijos Kaliningrado sritį vežantis gaiviuosius gėrimus ir limonadą.

Tačiau tikrinant  vilkiko puspriekabę paaiškėjo, kad tikrasis krovinys – kontrabandinių cigarečių „Jin Ling“ ir „Viceroy Red“ dėžės, kurios tiesiog buvo apkrautos limonado „Diušes“, „Buratinas“ ir kt. pakuotėmis iš šonų ir viršaus.

Iš viso muitininkai puspriekabėje rado 200 dėžių (100 tūkst. pakelių) cigarečių „Viceroy Red“ ir 100 dėžių (50 tūkst. pakelių) dažniausiai per Lietuvą į Vakarus gabenamų cigarečių „Jin Ling“. Bendra sulaikytų cigarečių vertė, preliminariais duomenimis, yra 765 tūkst. Lt.

Rusijos pilietis buvo sulaikytas dviem paroms.

MKT Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1 d. (kontrabanda) ir 199 2 str. 1 d. (neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėms).

Tą pačią dieną apie 10 val. ryto muitinės kriminalistai Vilniaus Kirtimų mikrorajone esančiame angare aptiko stambų cigarečių kontrabandos sandėlį.

Angare stovėjo krovininis vilkikas „Renault“, prie kurio pareigūnai užklupo tris besidarbuojančius vilniečius – A.P., E.M. ir T.B.

Vyriškiai iš „Renault“ puspriekabės-šaldytuvo grindyse ir lubose įrengtų slėptuvių kaip tik traukė ir į dėžes krovė rusiškų cigarečių „Jin Ling“ kontrabandą. Iš viso muitininkai čia rado 90 dėžių cigarečių „Jin Ling“, kurių vertė – apie 214 tūkst. Lt.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius