Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Po saldumynais – 650 dėžių kontrabandinių cigarečių

Lietuvos muitinės pareigūnai sekmadienį (kovo 6 d.) Lavoriškių kelio poste sulaikė krovininį vilkiką, kuriuo į Lietuvą mėginta įvežti apie 2 mln. 600 tūkst. litų vertės rusiškų cigarečių kontrabandą.
Nelegalūs rūkalai vilkiko puspriekabėje
Nelegalūs rūkalai vilkiko puspriekabėje / Pareigūnų nuotr.

Nelegalūs rūkalai vilkiko puspriekabėje buvo paslėpti po sausainiais ir kitokiais konditerijos gaminiais, teigiama išplatintame pranešime spaudai.

Iš Sankt Peterburgo per Baltarusiją krovininis vilkikas „Daf“ į Lavoriškių kelio postą atvyko sekmadienio popietę. Vairuotojas, Rusijos pilietis I. T., sakėsi iš Rusijos į Kaliningradą gabenantis sausainius, saldainius bei kitokius konditerijos gaminius ir jokių neleistinų daiktų ar prekių automobilyje neveža. Tačiau muitinės pareigūnai, turėdami informacijos, kad vilkike gali būti gabenamas nelegalus krovinys, nusprendė patikrinti vilkiko puspriekabę – šaldytuvą. Pareigūnų įtarimus sustiprino ir staiga pakitęs vairuotojo elgesys – vyras visaip mėgino išvengti muitinio tikrinimo. Ne paslaptis, kad dėl sudėtingos tokio tipo puspriekabių – šaldytuvų patikros, būtent jose kontrabandininkai mėgsta gabenti rūkalus. Taip buvo ir šį kartą – netrukus paaiškėjo, kad po saldumynais buvo paslėptos dėžės su rusiškomis cigaretėmis. Iš viso muitinės pareigūnai ten rado  650 dėžių cigarečių „Jin Ling“, „Saint George“ ir „Imperial“. Sulaikyta 325 tūkst. pakelių cigarečių ir automobilis, kuriuo buvo gabenta kontrabanda. 

Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje dėl šio įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199–2 str.1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Už tai gresia bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

 

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius