-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po skandalingos ekspareigūno kalbos Varėnos teisme dėl avarijos – skubi Imuniteto valdybos revizija

Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas pranešė inicijavęs paviešintos skandalingos informacijos patikslinimą. Siekiama nustatyti, ar tiriant prieš penkerius metus įvykusią tragišką avariją, kurios metu žuvo 10-metė, nebuvo piktnaudžiaujama tarnybine padėtimi, klastojami dokumentai.
Elanas Jablonskas
Elanas Jablonskas: „Kur buvo ši informacija prieš penkerius metus?“ / Josvydo Elinsko / 15min nuotr.

Antradienį 15min paskelbė publikaciją apie buvusio Varėnos policininko liudijimą teismui – 48 metų Arūnas Puodys papasakojo po tragiškos „Audi“ ir „Toyota“ avarijos net 3 sykius tyrėjo spaustas apkaltinti dėl nelaimės ne visureigio vairuotoją, kurio atsakomybę rodė visi pirminiai bylos duomenys, bet pačią vaiko netekusią motiną. Būtent toks dabar yra Varėnos teismo rūmuose nagrinėjamos bylos siužetas: gedinti moteris yra kaltinamoji, o prabangų galingą juodos spalvos „Audi“ vairavęs Alytaus verslininko sūnus – tik liudytojas. O tuometis Varėnos komisariato Operatyvaus valdymo poskyrio viršininkas A.Puodys, nesutikęs kardinaliai perrašyti savo pirminio tarnybinio pranešimo, netrukus kaip nelojalus pareigūnas buvo išsiųstas į pensiją.

Teisme liudijęs A.Puodys pasėjo abejonę ir dėl to, ar tikra šios avarijos vietoje braižyta schema – paprastai šį dokumentą pasirašo jei ne vairuotojai (jie gali būti išvežti medikų), tai bent visi įvykio vietoje dirbantys pareigūnai ir esminiai liudytojai. Šiuo atveju prie schemos yra tik vieno policininko parašas.

„Reaguojant į viešojoje erdvėje pateiktą informaciją bus pradėtas informacijos patikslinimas siekiant nustatyti minimą ir galimą piktnaudžiavimą tarnybine padėtimi bei dokumentų klastojimą“, – socialiniame tinkle „Facebook“ dar išvakarėse pranešė Policijos departamento Imuniteto valdybos viršininkas Elanas Jablonskas.

Informacijos patikslinimo procedūra pradedama nuo trečiadienio.

Feisbuke Imuniteto valdybos vadovas taikliai pastebėjo, kad ši liepos 23-iosios teismo posėdyje ir po jo paviešinta informacija būtų buvusi aktuali 2014–2015 m., rezonansiniu tapusio ikiteisminio avarijos tyrimo įkarštyje. „Keliu klausimą, kur buvo ši informacija prieš penkerius metus“, – feisbuke replikavo E.Jablonskas.

Savo ruožtu ekspolicininkas A.Puodys netiesiogiai teisinosi, kad tuo metu, kai patyrė spaudimą, jam atrodė, jog pakanka tą poveikį principingai atlaikyti.

VIDEO: Ekspareigūnas A.Puodys nepatikėjo, kad teisiama dukters netekusi motina: „Tai nerealu, tiesiog neįmanoma!“

Policininkas esą negalėjo net pagalvoti, kad baudžiamoji byla gali apsiversti aukštyn kojom, o kai taip ir atsitiko – tiesiog atsisakė tuo patikėti: „Tai nerealu, tiesiog neįmanoma!“

Pati į teismo suolą pasodinta vairuotoja irgi buvo šokiruota, juolab tada, kai prokuratūra nutarė pateikti jai kaltinimus, moteris laukėsi.

VIDEO: Kaltinimų dėl avarijos sulaukusi vairuotoja: „Buvo šokas, juolab tuo metu buvau nėščia“

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius