2014 02 11 /17:54

Po STT kratos savivaldybės įmonėje „Kauno vandenys“ teismas leido suimti Kauno socialdemokratų lyderį Valį Venslovą

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) sulaikė keturis korupciniais nusikaltimais įtariamus bendrovės „Kauno vandenys“ darbuotojus, tarp jų – Kauno miesto tarybos socialdemokratų vadovą Valį Venslovą. Antradienio pavakarę teismas leido V.Venslovą laikyti suimtą 10 parų. Savo ruožtu partijos vadovybė svarsto stabdyti suimtojo narystę LSDP.
Valys Venslovas
Valys Venslovas / Eriko Ovčarenko / BNS nuotr.

Papildyta 17.53 val. Kauno apylinkės teismas įtariamajam Valiui Venslovui leido taikyti griežčiausią kardomąją priemonę. Politikas liks suimtas mažiausiai 10 parų. Tiesa, šiandienė teismo nutartis dar neįsiteisėjo, ji gali būti skundžiama apeliacine tvarka. Kitam įtariamajam teismas suėmimo taikyti neleido, jo dalyvavimą tyrime prokuratūra užtikrins švelnesnėmis priemonėmis.

VIDEO: Prokuroras kreipėsi dėl suėmimo

Pradžia. Sulaikytieji „įtariami korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymu, jų darbo vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai“, teigiama STT pranešime spaudai.

Dviem paroms sulaikytas ir Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas V.Venslovas, kuris yra „Kauno vandenų“ technikos direktorius, BNS antradienį patvirtino jo partietis Kauno vicemeras Vasilijus Popovas.

Sulaikytieji „įtariami korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymu, jų darbo vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai“

„Jis yra areštuotas 48 valandoms, vyksta ikiteisminis tyrimas. Jo kabinete „Kauno vandenyse“ buvo padaryta krata, kabinetas užantspauduotas, paimti dokumentai“, – BNS sakė V.Popovas.

Antradienį tyrimą kontroliuojantis prokuroras kreipsis į Kauno apylinkės teismą, prašydamas suimti vieną iš sulaikytų „Kauno vandenų“  darbuotojų, jo pavardė pranešime nenurodoma.

Bendrovės „Kauno vandenys“ generalinis direktorius Linas Baltrėnas BNS antradienį sakė kol kas laukiantis iš STT oficialios informacijos apie sulaikytus darbuotojus.

„Yra sulaikytas technikos direktorius, Siurblinių skyriaus viršininkas, Tinklų skyriaus viršininkas ir statybos inžinierius. Viešųjų pirkimų komisija nefigūruoja. Manęs neapklausė, mane supažindino su nutartimi, supažindino su visa medžiaga, kas yra padaryta“, – sakė L.Baltrėnas.

Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./Ketinama rinkti naują „Kauno vandenų“ direktorių.
Eriko Ovčarenko/15min.lt nuotr./kauno vandenys

Jis teigė išsamiau komentuoti situacijos negalįs: „Aš tik galiu komentuoti tiek, kad yra atliekamas STT tyrimas, esu pasirašęs, kad negaliu atskleisti daugiau jokios informacijos, kol nebus užbaigta viskas, aš esu suinteresuotas, kad tyrimas būtų atliktas kiek įmanoma objektyviau, kad teisybė išaiškėtų, iš tikrųjų kas ten yra. Daugiau aš negaliu nieko komentuoti.“

Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko žiniomis, sulaikytųjų „Kauno vandenų“ darbuotojų kabinetuose buvo atliktos kratos, o STT atliekamas tyrimas gali būti susijęs su bendrovės vykdytais viešaisiais pirkimais.

Kauno mero konservatoriaus Andriaus Kupčinsko žiniomis, STT atliekamas tyrimas gali būti susijęs su bendrovės vykdytais viešaisiais pirkimais

„Pernai kėliau didžiausius klausimus būtent dėl šulinių eksploatavimo tvarkymo ir manęs netenkino tai, kaip yra tvarkomi šuliniai mieste, nes tikrai buvo nemažai įdubusių šulinių mieste ir reiškiau pretenzijas tiek direktoriui, dar ir valdybai, bet matau, kad, matyt, ne ten svarbiausias bendrovės dėmesys buvo nukreiptas, o, matyt, daugiausia galvota apie ES struktūrinių fondų panaudojimą ir vamzdžių tiesybas. O ką labiausiai keiksnojo gyventojai – dėl gatvėje įdubusių šulinių, matyt, tai nebuvo pagrindinis jų rūpestis ir atitinkamai dabar jau matome, kad daugiausia, matyt, buvo rūpintasi viešaisiais pirkimais, kurie, kaip įtariama, galėjo būti neskaidrūs“, – BNS sakė A.Kupčinskas.

STT atliekamą ikiteisminį tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Savivaldybei priklausanti bendrovė „Kauno vandenys“ tiekia vandenį vartotojams, surenka ir valo nuotekas.

Socialdemokratų partija (LSDP) kol kas laukia išsamesnės informacijos apie partijos nario V.Venslovo sulaikymą ir jo vaidmenį STT atliekamame tyrime. Kaip BNS sakė LSDP Kauno skyriaus vadovė Orinta Leiputė, sulaukus informacijos bus svarstoma dėl galimo V.Venslovo narystės partijoje sustabdymo.

Anot O.Leiputės, partijos statutas numato, jog teisėsaugos akiratin patekę partijos nariai patys sustabdo savo narystę partijoje, o jei nesutinka – tuomet klausimą dėl narystės stabdymo svarsto partijos Etikos komisija.

Keturi „Kauno vandenų“ darbuotojai, o tarp jų ir V.Venslovas, sulaikyti pirmadienį.

Sulaikytieji „įtariami korupcinio pobūdžio nusikalstamų veikų padarymu, jų darbo vietose buvo atliktos kratos, paimti tyrimui reikšmingi dokumentai“, teigiama antradienį išplatintame STT pranešime spaudai.

Kauno miesto tarybos socialdemokratų frakcijos seniūnas V.Venslovas yra „Kauno vandenų“ technikos direktorius.

Bendrovės „Kauno vandenys“ generalinis direktorius Linas Baltrėnas BNS antradienį sakė kol kas laukiantis iš STT oficialios informacijos apie sulaikytus darbuotojus.

„Yra sulaikytas Technikos direktorius, Siurblinių skyriaus viršininkas, Tinklų skyriaus viršininkas ir statybos inžinierius. Viešųjų pirkimų komisija nefigrūruoja. Manęs neapklausė, mane supažindino su nutartimi, supažindino su visa medžiaga, kas yra padaryta“, – sakė L.Baltrėnas.

Savivaldybei priklausanti bendrovė „Kauno vandenys“ tieka vandenį vartotojams, surenka ir valo nuotekas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius