-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Po tėvo ir dukros užpuolimo Vilniaus autobuse policija sulaikė įtariamuosius

Praėjusį savaitgalį sostinėje įvykdytas įžūlus viešosios tvarkos pažeidimas, kuomet grupė chuliganų užpuolė vilnietį, keliavusi su mažamete dukra. 11 metų mergaitei buvo prireikę medikų pagalbos. Policija praneša sulaikiusi, tikėtina, abu pagrindinius įtariamuosius.
Ožiuko šeimininko sulaikymas
Asociatyvi iliustracija: policija, sulaikymas / Aurimo Šrubėno nuotr.

Įvykis, pareigūnų kvalifikuotas kaip viešosios tvarkos pažeidimas, sostinėje buvo užfiksuotas rugsėjo 30 d. apie 21 val. 4 min.

Tą šeštadienio vakarą Vilniuje, Savanorių pr., visuomeninio transporto stotelėje „Gerosios Vilties“, maršrutiniame autobuse, 5 ar net 7 jaunuoliai sumušė vyrą (gim. 1979 m.) ir jo dukrą (gim. 2006 m.).

38 metų vilnietis nutarė pasielgti vyriškai: pamėgino triukšmadarių kompaniją sudrausminti.

Mažametė dėl galvos sumušimo, suteikus medicinos pagalbą, gydoma ambulatoriškai.

Paaiškėjo, kad 54-ojo maršruto autobusu keliavusi jaunuolių kompanija elgėsi nepagarbiai kitų keleivių atžvilgiu. Jaunimas triukšmavo, keikėsi, replikomis užkabinėjo kitus keleivius.

Tokį vaizdą matęs 38 metų vilnietis nutarė pasielgti vyriškai: pamėgino triukšmadarius sudrausminti.

Tačiau pilietiškas požiūris sukėlė priešišką reakciją: chuliganai griebėsi smurto.

Kliuvo ne tik vyriškiui, bet ir jo 11-metei dukteriai. Gali būti, kad kažkuris smurtautojas tyčia mergaitės skriausti neketino, tiesiog ji atsidūrė „kovos lauke“.

Pats vilnietis net nesikreipė į medikus, tuo metu vaiką gydytojai apžiūrėjo.

Savo ruožtu policijai teko imtis įtariamųjų paieškos, nes visi „ereliai“ iš autobuso ir Gerosios Vilties stotelės išsilakstė.

Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos poskyryje 15min antradienį sužinojo, kad po kelių dienų darbo tyrėjai sulaikė du įtariamuosius. Pareigūnams padėjo viešoje vietoje įvykusio incidento liudininkai, nurodę ieškomų asmenų požymius.

Paaiškėjo, kad vienas iš sulaikytųjų – nepilnametis. Nepaisant savo jauno amžiaus, jis jau buvo spėjęs „pasižymėti“ ir yra pareigūnams žinomas. Kitas įtariamasis – suaugęs vyras.

Abu įtariamieji nuovadoje apklausti, uždarinėti jų į areštinę policija nematė reikalo. Po apklausos abu įtariamieji paleisti. Pareigūnai planavo artimiausiu metu surengti akistatą, kurios metu nukentėjusieji galėtų patvirtinti arba paneigti, jog šie asmenys yra atsakingi dėl smurtinio išpuolio autobuse.

Ar kiti jaunuoliai, kurie buvo minimi kaip gausios kompanijos nariai, sulauks kokių nors konkrečių kaltinimų, kol kas neaišku. Ikiteisminis tyrimas dėl viešosios tvarkos pažeidimo tęsiamas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius