Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po tragiškos avarijos Trakų policija dviratininkams primena Kelių eismo taisykles

Po tragiškos avarijos, per kurią žuvo keturiolikmetis dviratininkas, Trakų policija išplatino pranešimą dviratininkams. Pranešime primenamos kelių eismo taisyklės, kurių privalu laikytis ir dviračiais važinėjantiems žmonėms.
Dviratininkas
Dviratininkas / Andriaus Vaitkevičiaus / 15min nuotr.

Trakų policija primena, kad ketvirtadienį, apie 15 val., Trakų r., Onuškio seniūnijoje, Ramanavos kaime įvyko tragiška avarija, kuomet nepilnametis V.B. (gim. 1997 m.) dviračiu išvažiavo iš kiemo į kelią ir buvo mirtinai sužalotas pravažiuojančio sunkvežimio.

Policija teigia, kad tokių nelaimių būtų galima išvengti, jei dviratininkai prisimintų Kelių eismo taisyklių reikalavimus

Dviračio vairuotojai iki 18 metų, važiuodami keliu, privalo būti užsidėję ir užsisegę dviratininko šalmą. Kitiems vyresniems kaip 18 metų asmenims, dviračiu važiuojantiems keliu, rekomenduojama būti užsidėjus ir užsisegus dviratininko šalmą.

Važiuoti keliais dviračiu leidžiama ne jaunesniems kaip 14 metų asmenims, o išklausiusiems atitinkamą mokymo kursą ir turintiems mokymo įstaigos išduotą pažymėjimą, – ne jaunesniems kaip 12 metų asmenims. Tik gyvenamojoje zonoje dviračių vairuotojų amžius neribojamas.

Dviračio vairuotojui leidžiama važiuoti keliu tik tvarkingą stabdį ir garso signalą turinčiu dviračiu.

Dviračio gale turi būti raudonas šviesos atšvaitas, iš abiejų šonų – oranžiniai šviesos atšvaitai arba kiti šviesą atspindintys elementai, pritvirtinti prie ratų stipinų.

Važiuojant keliu tamsiuoju paros metu arba esant blogam matomumui, dviračio priekyje turi degti baltos šviesos žibintas, o dviračio gale – raudonos šviesos žibintas, dviračio vairuotojas privalo dėvėti šviesą atspindinčią liemenę arba būti prie drabužių kitiems eismo dalyviams matomoje vietoje prisisegęs šviesą atspindinčius elementus.

Važiuoti dviračiu leidžiama tik dviračių takais, o kur jų nėra – tam tinkamu (su asfalto arba betono danga) kelkraščiu pagal eismo kryptį. Kai dviračių tako nėra, o kelkraštis netinkamas, leidžiama važiuoti viena eile važiuojamosios dalies kraštine dešine eismo juosta, kuo arčiau jos dešiniojo krašto.

Jeigu eismas intensyvus ir reikia pasukti į kairę, apsisukti ar pervažiuoti į kitą kelio pusę, dviračio vairuotojas turi nulipti ir kirsti važiuojamąją dalį vesdamas dviratį, nesudarydamas kliūties kitoms transporto priemonėms.

Dviračių vairuotojams draudžiama:

1. važiuoti važiuojamąja dalimi, jeigu įrengti dviračių takai;

2. važiuoti automagistralėmis ir greitkeliais;

3. važiuoti nelaikant bent viena ranka vairo;

4. vežti keleivius, jeigu nėra įrengtų specialių sėdėjimo vietų;

5. vežti, vilkti ar stumti krovinius, kurie trukdo vairuoti arba kelia pavojų kitiems eismo dalyviams;

6. būti velkamiems kitų transporto priemonių;

7. vilkti kitas transporto priemones, išskyrus tam skirtas priekabas;

8. važiuoti įsikibus į kitas transporto priemones.

Policija tikisi, kad dviratininkai prisimins šiuos kelių eismo taisyklių reikalavimus, padėsiančius dviračiais važinėti saugiau.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius