-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po paauglio žūties pėsčiųjų perėjoje – policijos reidas Kaune: BMW teko vytis

Rugpjūčio 2 d. Kauno apskrities policija surengė reidą, skirtą vairuotojų daromiems KET pažeidimams nustatyti ir užkardyti. Daugiausiai dėmesio skirta greičio viršijimo atvejams. Reidas vyko daugelyje Kauno vietų, tarp jų ir A.Juozapavičiaus pr., kur liepos 31 d. įvyko eismo įvykis, nusinešęs jauno žmogaus gyvybę. Kauniečiai iš nelaimės nepasimoko – toliau laksto gatvėmis.
Policijos reidas Kaune : Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai
Policijos reidas Kaune: Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai / Mariaus Vizbaro / 15min nuotr.

A.Juozapavičiaus pr. reidą vykdę pareigūnai pirmuosius pažeidėjus sustabdė nuo patikros pradžios nepraėjus nė pusvalandžiui. Apynaujis automobilis BMW pro policijos pareigūnus pralėkė 78 km/val. greičiu.

Vairuotojas nė nepastebėjo raginimų sustoti, tad policijos pareigūnams pažeidėją teko vytis. Automobilis sustabdytas už kelių šimtų metrų nuo įvykio vietos.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Policijos reidas Kaune : Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Policijos reidas Kaune : Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai

Nė nespėjus įforminti pirmojo pažeidimo, buvo sustabdytas kitas automobilis. Moters vairuojama „Honda“, kaip ir pirmuoju atveju, važiavo 28 km/val. greičiau negu leidžiama.

Netrukus į pareigūnų akiratį pateko ir trečiasis greičio mėgėjas, vairavęs „Dodge Journey“. Akivaizdu, kad nepaisant tragiškų šios savaitės įvykių, greičio mėgėjai ir toliau siautėja Kauno gatvėse.

Reidą vykdžiusiems pareigūnas vos persikėlus į kitą vietą, Karaliaus Mindaugo pr., iškart sustabdytas „Land Cruiser“. Jo vairuotojas miesto gatve lėkė net 86 km/val. greičiu. Pareigūnams vyras pasakojo skubėjęs į darbą.

Reidą vykdžiusio Kauno apskrities VPK Kelių policijos pareigūno Edvardo Kazlausko teigimu, patikrų vietos pasirenkamos, atsižvelgiant į avaringumą. Pareigūnas pastebi, kad greičio mėgėjų itin padaugėja vasarą.

Kauno apskrities VPK Kelių policijos valdybos viršininko Viginto Lukošiaus teigimu, statistika nedžiugina. Pasak jo, nežinia dėl kokių priežasčių, šiemet ženkliai padidėjo greičio viršijimo atvejų. Matuojant tiek stacionariais, tiek ir kitais matuokliais, jau užfiksuota beveik dvigubai daugiau pažeidimų negu praėjusiais metais.

Nežinia dėl kokių priežasčių, šiemet ženkliai padidėjo greičio viršijimo atvejų. Matuojant tiek stacionariais, tiek ir kitais matuokliais, jau užfiksuota beveik dvigubai daugiau pažeidimų negu praėjusiais metais.

Vien Kauno apskrities policijos pareigūnai yra įforminę daugiau kaip 30 000 greičio mėgėjų. Bene didžiausias pažeidimas buvo užfiksuotas greitkelyje, kuomet motociklininkas važiavo 190 km/val., nors leistinas greitis – 110 km/val.

„Dažniausi pažeidimai fiksuojami A.Juozapavičiaus pr., Jonavos g., Tunelio g. Paprastai tai tos gatvės, kuriose yra galimybė važiuoti greitai. Gatvėse, kuriose transporto srautas intensyvesnis, sunkiau viršyti greitį“, – teigė V.Lukošius.

Pareigūno įsitikinimu, nors kelio danga atnaujinama siekiant gerinti infrastruktūrą, ja naudojasi ir greičio mėgėjai. Paklaustas, kokių dažniausiai išgirsta pasiteisinimų, pareigūnas tikino, kad paprastai skuba visi – vieni į medicinos įstaigą, kiti sakosi ką nors palikę, taip pat labai dažnai skuba į darbą. Tiesa, beatodairiškai skubėdami vairuotojai rizikuoja savo ir kitų saugumu, o užfiksavus pažeidimą, užtrunka dar ilgiau.

„Kauno apskrityje žuvusių asmenų skaičius yra šiek tiek sumažėjęs. Praėjusiais metais per tą patį laikotarpį buvo 17 žuvusiųjų. Šiemet 14. Tačiau eismo įvykiuose sužeistų asmenų skaičius 20 proc. didesnis negu pernai“, – liūdną statistiką pateikė V.Lukošius.

Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Policijos reidas Kaune : Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai
Mariaus Vizbaro / 15min nuotr./Policijos reidas Kaune : Vasaros metu į gatves išrieda greičio mėgėjai

15min primena, kad liepos 31 d. Kauno A.Juozapavičiaus pr. automobilis „Audi Q5“ partrenkė staiga į nereguliuojamą pėsčiųjų perėją išėjusį septyniolikmetį. Vaikinas dėl daugybinių kūno sužalojimų tą pačią dieną ligoninėje mirė.

Pareigūnai antradienį skelbė, kad trisdešimtmetė vairuotoja, pirminiais duomenis, buvo blaivi, tačiau dar laukiama jos kraujo mėginio tyrimo rezultato.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius