Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trečiadienio incidento „Swedbanke“ ikiteisminis tyrimas pradėtas dėl turto prievartavimo

Po trečiadienį įvykusio incidento „Swedbanke“, per kurį išminuotojai buvo priversti tikrinti neva užminuotą automobilį, Vilniaus policija ir prokurorai apsisprendė ikiteisminį tyrimą pradėti dėl turto prievartavimo.
Įvykio vietoje
Įvykio vietoje / Tomo Lukšio/BFL nuotr.

Tyrimą vykdo Vilniaus apskrities VPK Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai, tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos prokuratūra.

15min.lt jau skelbė, kad trečiadienio pavakare bankas „Swedbank“ elektroniniu paštu gavo pranešimą apie banko aikštelėje stovintį užminuotą automobilį „Ford“. Banko apsauga apžiūrėjusi požeminę automobilių stovėjimo aikštelę rado nurodytą automobilį, jame buvo lagaminas su mirksinčiomis lemputėmis.

Iš banko buvo evakuoti visi žmonės, policija aptvėrė pastatą, prie jo atskubėjo ugniagesiai gelbėtojai, greitosios pagalbos medikai ir Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ išminuotojai.

Įtartino automobilio apžiūra ir galimo sprogmens neutralizavimas užtruko iki nakties. Vėliau Lietuvos policijos antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ vadas Viktoras Grabauskas informavo, kad sprogmenų nerasta, stovėjimo aikštelėje stovėjo gerai pagaminta „automobilio-bombos“ imitacija.

„Tai buvo iš tiesų gerai pagaminta „automobilio-bombos“ imitacija. Automobilis „Ford“ buvo pagamintas kaip sprogmuo. Turėjome šiek tiek „sudėtingumų“, kol išsiaiškinome, kad tai yra ne tikra bomba. „Automobiliai-bombos“ gaminami taip, kad sprogtų ne tik juose esantis sprogmuo, visas automobilis gaminamas kaip viena didelė bomba. Štai tokia imitacija ir buvo palikta banko aikštelėje“, – naktį 15min.lt žurnalistui sakė V.Grabauskas.

Dar vykstant tariamo sprogmens neutralizavimo operacijai paaiškėjo, kad automobilį palikę asmenys iš banko pareikalavo vieno milijono eurų už tai, kad bomba nesprogtų. Vėliau policija įvertinusi visus surinktus duomenimis nusprendė, kad tikslingiausia ikiteisminį tyrimą pradėti dėl turto prievartavimo.

Banko aikštelėje paliktas automobilis buvo su valstybiniais numeriais. 15min.lt šaltinių teigimu, pagal automobilio numerius pareigūnai nustatė žmogų, kuris anksčiau naudojosi šia mašina. Tačiau vyriškis tvirtina dar pavasarį automobilį kažkam pardavęs. Kam – nežino. Esą automobilio dokumentai nebuvo perrašyti.

15min.lt žiniomis, banko apsaugos kameros užfiksavo, kad automobiliu į požeminę aikštelę atvažiavo vienas vyras, tačiau jis kol kas neidentifikuotas. Vyriškis buvo su kepure, nuo kamerų veidą užsidengė ranka.

Ketvirtadienį prieš pietus automobilį banko aikštelėje palikęs asmuo dar nebuvo nustatytas.

Premjeras padėkojo pareigūnams

Agentūra BNS praneša, kad premjeras Andrius Kubilius ketvirtadienį padėkojo teisėsaugos pareigūnams už atliktą darbą.

„Noriu padėkoti teisėsaugos pareigūnams už profesionaliai atliktą darbą“, – interviu Žinių radijui sakė A.Kubilius.

Premjeras atkreipė dėmesį, kad šis įvykis primena panašų incidentą, neseniai buvusį Vilniaus Pilaitės mikrorajone, kai taip pat buvo rastas automobilis, kuris buvo pertvarkytas taip, kad atrodytų kaip sprogdinimo imitacija.

„Manau, kad kriminalistai ir teisėsaugininkai padarys viską, kad toks pasikartojantis bandymas imituoti būtent tokius labai pavojingus dalykus būtų iki galo išaiškintas ir tam būtų ateityje užkirstas kelias“, – kalbėjo A.Kubilius.

Banko atstovai ketvirtadienio rytą pranešė, kad remiantis policijos informacija, „Swedbank“ pastatas Konstitucijos pr. 20A Vilniuje yra saugus tiek klientams, tiek banko darbuotojams. Ketvirtadienį bankas dirbo įprastu režimu.

„Policijos pareigūnai patvirtino, kad jokios grėsmės būti pastate nėra, todėl banko veikla nėra sutrikusi. Kaip visada, laukiame klientų banke įprastomis darbo valandomis“, – teigė l.e. „Swedbank“ administracijos vadovo pareigas Marius Adomavičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius