Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po trijų valandų tupėjimo pasaloje – aršios grumtynės su kontrabandininku

Rūkalų pasiimti atvažiavęs švenčioniškis pateko į pasieniečių pasalą.
Sulaikytas įtariamasis
Sulaikytas įtariamasis / VSAT nuotr.

Švenčionių rajone aptikę kontrabandinių cigarečių krovinį, Ignalinos rinktinės pasieniečiai paliko pasalą. Po kelių valandų cigarečių pasiimti atvažiavusį Švenčionių gyventoją pasieniečiams teko tramdyti imtynių veiksmais, ašarinėmis dujomis ir antrankiais.

Sekmadienio rytą VSAT Ignalinos rinktinės Švenčionių užkardos pasieniečiai netoli Švenčionių rajono Svirkų kaimo, krūmuose šalia kelio Adutiškis – Švenčionys, aptiko 6 į polietileną įvyniotas dėžes su cigaretėmis.

Pasieniečiai šioje vietoje surengė pasalą. Po maždaug trijų valandų joje buvę VSAT pareigūnai pamatė privažiuojantį automobilį „Mazda 626“ lietuviškais registracijos numeriais. Vairuotojas išlipo iš automobilio, pradėjo iš krūmų nešti dėžes ir jas krauti į „Mazda 626“. Tuomet pasaloje laukę VSAT pareigūnai vyrą sulaikė.

Jis priešinosi, todėl buvo panaudoti kovinių imtynių veiksmai, ašarinės dujos, o kontrabandininkui teko uždėti antrankius. Paaiškėjo, kad sulaikytasis – 41-erių švenčioniškis.

Jis atvažiavo pasiimti pakelėje paliktų 3 tūkst. pakelių cigarečių „Fest“, „NZ 10“ ir „Winston Blue“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Ignalinos pasieniečiai dėl šio įvykio pradėjo administracinės bylos teiseną. Dėl akcizais apmokestinamų prekių gabenimo pažeidėjui bylą nagrinėsiantis teismas skirs baudą nuo 2 896 iki 5 792 eurų.

Be to, švenčioniškiui teks atsakyti ir už Pasienio teisinio režimo taisyklių pažeidimą. Sulaikymo vietoje esančioje specialiais ženklais pažymėtoje valstybės sienos apsaugos zonoje jis buvo be privalomo pasieniečių leidimo.

Už tai jam gresia įspėjimas arba bauda nuo 43 iki 86 eurų.

Po apklausos pasieniečiai vyrą paleido. Cigaretės saugomos Adutiškio užkardoje.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius