Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Po žurnalistų tyrimo – policijos kratos: taikiklyje atsidūrė dėvėtų drabužių prekeivis

Tiriamosios žurnalistikos centras „Siena“ kartu su švedų žurnalistais atskleidė, kad Švedijoje masiškai vagiami dėvėti drabužiai atsiduria Kėdainiuose. Po šio tyrimo darbo ėmėsi ir policija – šią savaitę buvo surengtos kratos Jonavoje ir Kėdainiuose.
Kratos dėvėtų drabužių parduotuvėse
Kratos dėvėtų drabužių parduotuvėse / Kauno apskr. VPK

Kaip rašoma Kauno apskrities policijos pranešime, kriminalistai, tiriantys ekonominius nusikaltimus, Kėdainių rajono ir Jonavos rajono policijos komisariatų pareigūnai atliko ūkio subjekto patikrinimą, o po jo – pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Šį patikrinimą policija pradėjo po to, kai žurnalistai atskleidė, kad Švedijoje vogti drabužiai atsiduria Lietuvoje.

Šią savaitę patikrinus įmonės, įsikūrusios Kėdainiuose ir Jonavoje, prekybines patalpas, buvo nustatyti nusikalstamos veikos požymiai, dėl ko nedelsiant buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas bei atliktos 4 kratos, kurių metu pareigūnai išėmė buhalterinius dokumentus bei daugiau nei 900 maišų (10 maišų 500 litrų talpos ir 938 maišus 240 litrų talpos) su dėvėtais rūbais.

Trečiadienį, balandžio 21 d., anksčiau neteistam kėdainiečiui (gim. 1988 m.) pareikšti įtarimai pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso (toliau – LR BK) 223 str., dėl aplaidaus apskaitos tvarkymo. Jam paskirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti. Ateityje ši veika gali būti perkvalifikuojama pagal LR BK 222 str., dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Taip pat artimiausiu metu bus sprendžiamas klausimas dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo pagal LR BK 189 str., dėl nusikalstamu būdu gauto turto įgijimo arba realizavimo.

Tyrimą organizuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros 2-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius