Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija dėjo pastangas „blogio žeme“ vadinamam Raseinių rajonui gelbėti

Kai viešojoje erdvėje Raseinių kraštas, ypač Ariogala ir Viduklė, buvo pristatyti, kaip blogio žemė, o rajone dirbantys policijos pareigūnus – kaip nesusitvarkantys su tuo blogiu, Policijos departamento ir Šiaulių apskrities policijos atstovai vertinti situacijos nuvažiavo į vietą.
AMOK mokymai. Asociatyvi nuotrauka.
AMOK mokymai. Asociatyvi nuotrauka. / Panevėžio policijos nuotr.

Šiaulių apskrities VPK informavo, kad Ariogaloje į susitikimą su pareigūnais atėję žmonės atkreipė dėmesį į problemas, atskleidė, kad policijos darbe yra spragų. Kovo pradžioje Šiaulių ir Raseinių rajono policija parengė priemonių planą nusikalstamumui Ariogaloje ir visame Raseinių rajone mažinti.

Kokių rezultatų davė šio priemonių plano įgyvendinimas, kas per tą laiką Raseinių rajone pasikeitė, kokios žmonių nuotaikos?

Šiemet, lyginant su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, nusikalstamumas Raseinių rajone turi tendenciją mažėti.

Situacijai išsiaiškinti buvo atlikti netikėti patikrinimai. Jų metu Šiaulių apskrities policijos pareigūnai lankėsi daugelyje Raseinių rajono miestelių ir kaimų, bendravo su seniūnijų, saugios kaimynystės grupių atstovais, parduotuvių darbuotojomis ir kitais gyventojais.

Nemakščiuose kalbinti gyventojai pasakojo, jog kokių nors saugumo problemų jiems iškilę nebuvo. Naujai paskirtas apylinkės inspektorius yra geranoriškas ir gerai dirba savo darbą.

Viduklės miestelio gyventojai apie apylinkės inspektorių atsiliepė tik teigiamai, pagyrė, kad baudžia vietinius triukšmautojus, rūpinasi viešąja tvarka. Tik Viduklės geležinkelio stoties gyventojai išreiškė susirūpinimą, kad jų gyvenamojoje teritorijoje yra daug problemų. Ypač jie sunerimę dėl dažnų vagysčių.  Jų manymu, vagystes įvykdžiusių asmenų policijos pareigūnai niekada nenustato, nusikaltimų neatskleidžia, tyrimus nutraukia.

Sujainiuose kalbintos moterys teigė, kad kaime gyventi visada buvo ir yra ramu, o žiniasklaidoje pasirodę straipsniai dėl Sujainiuose esančių jaunimo grupuočių yra spaudos išpūstas reikalas.  Jos tik išreiškė pageidavimą, kad policija sudrausmintų Miško gatve dideliu greičiu važiuojančias sunkiasvores transporto priemones.

Kalnujų seniūnė pažymėjo, kad nei su anksčiau dirbusiu apylinkės inspektoriumi problemų nebuvo, nei su naujuoju nėra. Pastarasis esąs ypač geranoriškas ir iniciatyvus, su visais randantis kontaktą ir greit išsprendžiantis atsiradusias problemas. Gyventojai pasakojo, kad anksčiau Kalnujų miestelyje buvo dvi nelegalios prekybos alkoholiniais gėrimais ir tabako gaminiais vietos, tačiau apylinkės inspektorius greit jas uždarė.

Girkalnio parduotuvės darbuotojos irgi gyrė savo apylinkės inspektorių. Jų nuomone, kad kaime yra saugų – tai apylinkės inspektoriaus nuopelnas.

Ariogalos seniūnijoje Šiaulių AVPK pareigūnams teko išgirsti įvairių nuomonių. Štai Gėluvos kaimo gyventoja nurodė, kad ne visuomet jaučiasi saugi, nes labai retai mato patruliuojančius pareigūnus. Plikių kaimo gyventojai teigė, kad saugumo jiems trūksta, deja, konkrečių priežasčių neįvardino. Kiti pasakojo, jog pažįsta apylinkės inspektorių ir jaučiasi saugūs savo gyvenamojoje teritorijoje. 

Su pastarųjų nuomone sutiko ir Butiškės atstovas. Ariogalos miestelio gyventojai nurodė, kad jų miestelyje tapo saugiau, policijos darbas labai pagerėjo, jie dažnai mato patruliuojančius policijos pareigūnus, sutramdyti vietiniai chuliganai. 

Suaktyvinus policines priemones, šiemet per 4 mėnesius nustatyta 533 teisės pažeidėjais daugiau, negu pernai per tą patį laikotarpį.

Šiemet, lyginant su praėjusių metų analogišku laikotarpiu, nusikalstamumas Raseinių rajone turi tendenciją mažėti: pernai čia buvo užregistruotos 379 nusikalstamos veikos, šiemet – 354.

Nusikalstamų veikų atskleidimas Raseinių rajone gerėja: pernai per 4 mėnesius buvo atskleista 62,5 proc. nusikalstamų veikų, šiemet per tą patį laikotarpį – 64.1 proc. Šis rodiklis viršija šalies nusikalstamų veikų atskleidimo rodiklį (57,8 proc.).

Kriminogeninės situacijos gerinimo plane buvo numatyta siekti dviejų patrulių ekipažų patruliavimo rajone. Ši priemonė įgyvendinta. Vienas patrulių ekipažas dabar nuolat dirba Ariogaloje ir jos apylinkėse, todėl atsirado galimybė operatyviau reaguoti į pranešimus apie čia daromus teisėtvarkos pažeidimus.

Suaktyvinus policines priemones, šiemet per 4 mėnesius nustatyta 533 teisės pažeidėjais daugiau, negu pernai per tą patį laikotarpį.

Tie teisėtvarkos pažeidėjai, kurie pamėgino išsisukti nuo atsakomybės duodami pareigūnams kyšius, buvo patraukti baudžiamojon atsakomybėn. Šiemet Raseinių rajone dėl pasikėsinimo papirkti pradėti 7 ikiteisminiai tyrimai.

Į saugios aplinkos kūrimą Raseinių rajone įsitraukia vis daugiau gyventojų. Žmonės pripažįsta saugios kaimynystės būtinumą ir buriasi į saugios kaimynystės grupes. Šiuo metu jų rajone yra 27.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius