Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Policija ieško dviejų Tomų – Janulio ir Vinicko

Ieškomi atsakomybės už plėšimą vengiantys vaikinai: Tomas Janulis ir Tomas Vinickas.
Įtariamieji Tomas Janulis (kairėje) ir Tomas Vinickas
Įtariamieji Tomas Janulis (kairėje) ir Tomas Vinickas

Šiaulių apskrities policijos Šiaulių rajono komisariato pareigūnai ieško plėšimu ir turto sugadinimu įtariamų 26 metų Tomo Vinicko ir Tomo Janulio, kurie įtariami plėšimu, padarytu 2011 m. rugsėjo 23 d.

Tos dienos rytą Šiaulių rajone buvo užpultas ir pagrobtas automobilis „Ford Transit“, vežęs UAB-ei „Sanitex“ priklausantį krovinį. 33 metų vairuotojas, vairavęs  transporto priemonę miško keliu Valatkai – Pašvinys, pamatė ant kelio nuvirtusį medį. Kliūties pašalinti iš automobilio išlipęs vyras buvo užpultas kelių iš miško išbėgusių, veidus gaubtuvais užsidengusių vaikinų. Užpuolikai į veidą papurškė  dujų, lazda trenkė į galvą bei kitas kūno vietas. Vairuotojui buvo sulaužyta  nosis, sumušta galva. Palikę sumuštą žmogų likimo valiai,  kaukėtieji pagrobė automobilį, kuriame buvo 65 295 litų vertės  cigarečių krovinys.

Tomas Janulis
Tomas Vinickas

Dėl plėšimo Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnai pradėjo ikiteisminį tyrimą. Po įvykdyto nusikaltimo neprabėgus nė porai valandų, pagrobtasis automobilis su išlaužtomis galinėmis durelėmis ir jau be tabako gaminių buvo rastas Kelmės rajone, Vėžežerio kaime esančiame Šonos miške.

Šiaulių rajono kriminalistai jau po savaitės sulaikė plėšimu įtariamus asmenis. Tai buvo Šiaulių rajono gyventojas Tomas Janulis ir du šiauliečiai – Tomas Vinickas bei Aidas Tavoras. Vieno įtariamųjų namuose buvo rasta nedidelė pavogtųjų cigarečių dalis, kitos pagrobtojo krovinio dalies paieška užsitęsė. Spalio 20 d. Pakruojo rajone, vienkiemio daržinėje, po šiaudais, buvo aptikta ir ji. Deja, 196 pakeliai rūkalų buvo gerokai apgadinti,  nes čia laikomu grobiu jau buvo susidomėjusios žiurkės, kurios gerokai apgraužė ne tik cigarečių pakuotes, bet ir pačius tabako gaminius, rašoma Šiaulių apskrities vyriausiojo policijos komisariato Viešųjų ryšių poskyrio specialistės Gailutės Smagriūnienės trečiadienį paviešintame pranešime.

Tyrimo metu buvo nustatyta, kad, rengdamiesi nusikalstamu būdu įgyti didžiulį rūkalų krovinį, jaunuoliai ant Valatkų – Pašvinio kelio nuvertė rastą, siekdami padaryti nepravažiuojamą kliūtį ilgai sektai prekes išvežiojančiai transporto priemonei.

Tomas Janulis
Tomas Janulis

Automobiliui sustojus ir vairuotojui išlipus, užpuolikai jį sumušė ir paliko likimo valiai, o automobilį su kroviniu nuvairavo į Kelmės rajone, Vėžežerio kaime esantį Šonos mišką. Čia jų laukė kita transporto priemonė, į kurią  ir buvo perkrauti 955 blokai pagrobtų cigarečių. Kadangi plėšimą suplanavusiems vyrams rūpėjo tik vertingas rūkalų krovinys, automobiliu „Ford Transit“ buvo atsikratyta, paliekant jį  miške, kuriame policijos pareigūnų ir buvo rastas.

Šių metų sausio 31 d. ši byla buvo išnagrinėta Šiaulių apylinkės teisme. Prieš teismą stojo tik vienas įtariamųjų – 25 metų Aidas Tavoras. Už plėšimą bei svetimo turto sugadinimą jam buvo skirti 2 metai nelaisvės pataisos namuose. Kiti du jo bendrininkai, kuriems buvo skirta kardomoji priemonė – periodiškai registruotis policijos įstaigoje, siekdami išvengti atsakomybės paspruko iš šalies. Šiuo metu jie yra ieškomi.

Teisėsaugos pareigūnai seka jų pėdomis ir pagal išduotą Europos arešto orderį turi teisę juos suimti. Jei žinote šių šiauliečių buvimo vietą, pasidalinkite informacija su Šiaulių rajono policijos komisariato pareigūnais telefonu (8-41) 397879.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius