Prenumeratoriai žino daugiau. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Prenumeruoti

Policija įspėja gyventojus apie kietuoju kuru „prekiaujančius“ sukčius

Atšalus ir subjurus orams, gyventojai vis dažniau susimąsto apie šiltesnius namus ir ima rūpintis kietojo kuro paieškomis. Tačiau policija skatina neprarasti budrumo, kritiškai vertinti rinkos ir viešojoje erdvėje siūlomų pjuvenų briketų ar kito kietojo kuro kainas, kad vėliau netektų mokėti dukart ir teisybės ieškoti kartu su policijos pareigūnais, rašoma pranešime.
Rūkstantys kaminai
Rūkstantys kaminai / Luko Balandžio / 15min nuotr.

Policijos duomenimis, šių metų rugsėjo–spalio mėnesiais Alytaus apskrities vyriausiajame policijos komisariate pradėti šeši ikiteisminiai tyrimai dėl sukčiavimo. Asmenys, interneto svetainėje radę skelbimą apie parduodamus pjuvenų briketus, į nurodytą sąskaitą perveda nuo 200 iki 300 eurų, neįsitikinę dėl prekių ir pačių prekeivių tikrumo.

Nuo sukčių, parduodančių šias prekes, jau nukentėjo Alytaus, Prienų, Druskininkų ir Varėnos gyventojai, kurie naiviai pasikliovė pardavėjo žodžiais ir nesiėmė jokių atsargumo priemonių.

Tokio patiklaus elgesio kaina – prarasti pinigai ir nepristatytas pirkinys. Asmenys, radę interneto skelbimų svetainėje skelbimą apie parduodamus kietojo kuro briketus, po pokalbio su pardavėju sutikdavo pervesti reikalaujamą avansą. Tačiau dažnu atveju, skelbimas buvo pašalintas, o telefonu su pardavėju susisiekti nepavykdavo, todėl tekdavo kreiptis į policiją.

Tokiais veiksmais sukčiai gyventojams padarė nuo 200 iki 300 eurų turtinės žalos. Tikėtina, kad tokio pobūdžio nusikalstamos veikos gali būti daromos ir toliau, kadangi, prasidėjus šildymo sezonui, gyventojai perka kietąjį kurą patalpoms šildyti ir lengvabūdiškai perveda avansą pardavėjui.

Siekdama užkardyti tokio pobūdžio nusikalstamas veikas ir apsaugoti gyventojus nuo sukčių, Alytaus policija pataria visų pirma pareikalauti individualiosios veiklos liudijimo, o kitu atveju – asmens tapatybės kortelės su nuotrauka ir pavarde kopijos. Susitikus su pardavėju, galima tiesiog paprašyti pateikti dokumentą ir įsitikinti prisistačiusio asmens tapatybe. Be to, labai svarbu kritiškai vertinti rinkos ir siūlomos kainos santykį, nes maža kaina dažnai yra nesuderinama su kokybės standartais.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Vasarinių padangų sezonas: kur rasti geriausią kainos ir kokybės santykį?
Reklama
Pranešimas apie prašymų dėl triukšmo mažinimo priemonių įgyvendinimo išlaidų kompensavimo priėmimą
Reklama
Atėjo metas apsitverti sklypą: specialistų patarimai
Reklama
„CFMOTO“ tapo naujos motociklų vairavimo akademijos Lietuvoje partneriais
Užsisakykite 15min naujienlaiškius