-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Patruliai nenubaudė autobuse Vilnius–Ryga užsirūkusio jaunuolio, keleivis praneša apie grasinimus

15min skaitytojas gyvai iš autobuso į Rygą pranešė, kad Ukmergės patruliai tik sudrausmino, o ne nubaudė autobuse užsirūkiusį jaunuolį – nepaisant vairuotojo pareiškimo, jog jis nenori toliau važiuoti su šiuo keleiviu. Anot pareigūnų, vairuotojas pretenzijų neturėjo, keleiviai taip pat, o jei jaunuolis toliau kelia problemų – bet kuris iš jų gali ir turi kreiptis į policiją, tačiau turėtų rašyti pareiškimą.
Nauji „Lux Express“ autobusai
Asociatyvi iliustracija

Šeštadienį vakare 15min skaitytojas buvo pakeliui į Rygą. Jis pranešė, kad važiuojant iš Vilniaus į Rygą tarp vairuotojo ir trijų keleivių kilo konfliktas. Anot keleivio, prie autobuso vairo sėdėjusio kantrybė trūko tik tada, kai vienas iš agresyviai nusiteikusių jaunuolių, užsirūkė autobuso tualete.

Jeigu jis ir toliau rūko, yra agresyvus ar bet kaip kitaip pažeidžia viešąją tvarką, tai keleivis turi kreiptis į policiją

Paleido Ukmergės patruliai

Vairuotojas iškvietė policiją, o jų palaukti sustojo „Statoil“ degalinėje. Po kiek laiko į įvykio vietą atskubėjo Ukmergės rajono policijos patrulių ekipažas.

Kaip teigė 15min skaitytojas, policijos pareigūnai tik sudrausmino, o ne nubaudė pažeidėją, ką jau kalbėti apie jo išlaipinimą.

„Policija pakalbėjo, tas atsiprašė ir pareigūnas sako, kad važiuotų toliau. Vairuotojas – apimtas šoko. Sako, aš su jais toliau nevažiuosiu. Nu, ką, sako jie, tuoj pildysime protokolus, gaus jis 12 eurų baudos, visi lauks ir vis tiek važiuos toliau. Pasakė ir išvažiavo“, – 15min teigė vienas iš keleivių.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija
Luko Balandžio / 15min nuotr./Asociatyvi iliustracija

Įvykio liudininkui ypač neramu tapo dėl to, kad autobuso vairuotojas atrodė išsigandęs. Jo manymu, vaikinai grasino vairuotojui „pasišnekėti Rygoje“.

Elgesys netoleruotinas

Vilniaus apskrities policijos komisariato Operatyvaus valdymo skyriaus budėtojas teigė 15min, jog iškvietimas apie rūkantį keleivį buvo gautas ir sutiko, jog toks elgesys – netoleruotinas.

„Pagal įstatymus griežtai draudžiama rūkyti ten, kur pašaliniai gali būti priversti kvėpuoti dūmais. O autobusuose net lipdukai turėtų būti, įspėjantys apie tokį draudimą. Rūkantys turi derintis prie nerūkančių, o ne atvirkščiai“, – sakė pareigūnas.

Reikia pareiškimo

Vilniaus apskrities policijos turimais duomenimis, pareigūnams pasirodė, kad pažeidėjui užteko perspėjimo, o vairuotojas dėl to pretenzijų nepareiškė.

Anot pareigūno, į šią situaciją galėjo įsikišti bet kuris autobuso keleivis, kuriam atrodė, kad perspėjimas nesudrausmins jaunuolio.

„Jeigu jis ir toliau rūko, yra agresyvus ar bet kaip kitaip pažeidžia viešąją tvarką, tai keleivis turi kreiptis į policiją, rašyti pareiškimą, kad tokį asmenį policijos pareigūnai pašalintų iš autobuso ir patrauktų administracinėn atsakomybėn“, – sakė Vilniaus apskrities policijos atstovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius