Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija panevėžiečiui liepė paslėpti privataus namo kieme viešai iškabintą Lenino bareljefą

Antradienį namo kieme Panevėžyje, Senamiesčio gatvėje, praeiviai pastebėjo viešai kabantį Lenino bareljefą. Apie jį žmonės pranešė policijai.
Policija panevėžiečiui liepė nukabinti šį Lenino bareljefą
Policija panevėžiečiui liepė nukabinti šį Lenino bareljefą / Panevėžio policijos nuotr.

Kaip rašoma Panevėžio policijos pranešime, namo, kurio kieme kabėjo bareljefas, savininkas V.Ž. (gim. 1944 m.), auginantis pašto balandžius, patikino, kad bronzinį Lenino bareljefą pakabino ant balandinės sienos „kaip pašto balandžių puoselėtojo ir globėjo simbolį“. Tikslo demonstruoti sovietinę simboliką V.Ž. teigia neturėjęs. Jis taip pat tvirtino nežinojęs, kad negalima minėtos atributikos kabinti visiems matomoje vietoje.

"Dabar kabinsiu Kubilių", - LTV laidai "Panorama" antradienio vakarą sakė panevėžietis.

Pasak policjos pranešimo, jei tyrimo metu bus nustatyta V.Ž. kaltė, bus surašytas protokolas pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso straipsnį, draudžiantį viešą nacistinių ir sovietinių simbolių demonstravimą – „Nacistinių ar komunistinių simbolių platinimas ar demonstravimas“ (Nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo arba vėliavų, ženklų ar uniformų, kurių sudedamoji dalis yra nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliava ar herbas, nacistinių ar komunistinių organizacijų simbolių ar uniformų arba nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR vėliavos ar herbo, nacistinės svastikos, nacistinio SS ženklo, sovietinio kūjo ir pjautuvo ženklo, sovietinės raudonos penkiakampės žvaigždės ženklo pagrindu sudarytų vėliavų ar ženklų, atsakingų už Lietuvos gyventojų represijas Vokietijos nacionalsocialistų ar SSRS komunistų partijos vadovų atvaizdų platinimas, naudojimas susirinkime ar kitame masiniame renginyje arba kitoks demonstravimas, taip pat nacistinės Vokietijos, SSRS ar Lietuvos SSR himno viešas atlikimas užtraukia baudą nuo penkių šimtų iki vieno tūkstančio litų su daikto, kuris buvo administracinio teisės pažeidimo padarymo įrankis, konfiskavimu).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius