Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2017 12 26 /16:40

Policija perspėja – visose apskrityse vyksta reidai: sostinės prieigose pričiupta 14 girtų vairuotojų

Kaip informuoja Lietuvos policija, gruodžio 26 dieną, nuo ankstyvo ryto, Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai dirba sostinėje ir jos prieigose. Jų dėmesio centre – atsakingai švęsti nemokantys ir girti prie vairo sėdantys vilniečiai ir Vilniaus miesto svečiai. Nuo 7 iki 19 valandos užfiksuota 14 neblaivių vairuotojų, nemaniusių, jog policija per Kalėdas dirbs, o ne ilsėsis.
Lietuvos kelių policijos reidas sostinės prieigose
Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje ir jo apylinkėse / Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas

Antrąją Kalėdų dieną, iki 16 valandos, sostinėje ir jos prieigose jau nustatyta 13 neblaivių vairuotojų. Vienam jų, pusamžiui vyrui, užfiksuotas 1,28 prom. girtumas. Šis pažeidėjas sustabdytas prie Žaliųjų ežerų. Sustiprintos kelių policijos pajėgos taip pat plušo ir Kirtimų bei Batoro gatvėse.

Kaip informavo Lietuvos kelių policijos tarnyba, nubaustas liks ir vienas vos tik vairuoti pradėjęs jaunuolis – nors jis įpūtė tik 0,10 prom., pradedantiesiems vairuotojams draudžiamas ir toks promilių kiekis.

„Daugelis pažeidėjų teigė nesitikėję, kad policija dirbs ir per Kalėdas, dėl to drąsiai sėdo neblaivūs prie vairo ir rizikavo ne tik savo, bet ir kitų gyvybėmis. Pasiteisinimų buvo įvairių. Vieni tikino, kad jautėsi gerai, dėl to ir rizikavo vairuoti, kiti prisipažino, kad neseniai vartojo alkoholį. Stebina toks neatsakingas elgesys.

Stebina ir tai, kad kai kurie vairuotojai, pravažiavę reido vietą, mirksi šviesomis kitiems eismo dalyviams, taip perspėdami, jog stabdo policija. Bet juk jie perspėja ir potencialiai grėsmę keliančius girtus vairuotojus“, - 15min pakalbintas tikino pats reide dalyvaujantis Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Vytautas Grašys.

Pasak jo, Vilniuje ir jo prieigose reido metu nustatyta ir 12 neturinčių teisės vairuoti, bet vis vien prie vairo sėdusių asmenų. Tiesa, nė vienas jų nebuvo vartojęs alkoholio.

Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje ir jo apylinkėse
Lietuvos kelių policijos tarnybos nuotr./Lietuvos kelių policijos tarnybos reidas Vilniuje ir jo apylinkėse

„Vairuoti be teisių jau tampa tarsi madinga. Kai kurie sustabdyti beteisiai vairuotojai teisinosi, jog taip gelbėjo girtus pažįstamus, kurie nenorėjo sėsti prie savų mašinų vairo. Bet tai taip pat Kelių eismo taisyklių pažeidimas. Eisme neturintis teisės dalyvauti asmuo toks pat pavojingas“, – teigė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas.

Reido sostinėje ir jos prieigose metu nubausti ir dviejų automobilių su neleistinai tamsintais stiklais savininkai.

Pareigūnai sostinėje ir jos prieigose dirbs iki vakaro.

Policija perspėja, jog analogiški reidai šiandien vyksta ir kitose apskrityse, todėl pareigūnai ragina nesėsti už vairo tik ką pakilus nuo šventinių vaišių stalo įkaušusiems.

19.59 val. Kaip 15min informavo V.Grašys, nuo 16 iki 19 val. Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai užfiksavo dar vieną neblaivų vairuotoją bei 5, neturinčius teisės vairuoti. Tad bendri reido rezultatai tokie: 14 girtų ir 17 beteisių.

Lietuvos kelių policijos tarnyba patikras gatvėse baigė, tačiau antradienio vakarą toliau jas pratęsė Vilniaus apskrities policijos pareigūnai.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius