-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija: pėstiesiems nebus jokių nuolaidų, jau nubaudėme daugiau kaip 15 tūkst.

Nelaimingų atsitikimų, kuriuose dalyvavo pėstieji, statistika negailestinga – per 10 mėnesių šalyje jų žuvo 68. Anot Policijos departamento Komunikacijos skyriaus viršininko Ramūno Matonio, pėstieji yra eismo dalyviai ir privalo laikytis Kelių eismo taisyklių (KET). To nedarantys, neturės jokių nuolaidų ir bus baudžiami.
Pėstieji
Pėstieji / Irmanto Gelūno / BNS nuotr.

Problemos su pėsčiaisiais – didelės ir skaudžios. Per 10 mėnesių šalyje žuvo 68 pėstieji – 31 proc. visų žuvusių asmenų keliuose. Policijos duomenimis, 41 iš jų žuvo tamsiu paros metu, o vien spalio mėnesį žuvo 11 pėsčiųjų. Per dešimt mėnesių sužeisti 865 pėstieji.

„Statistika šiurpoka. Pastaruoju metu, esant tamsesniems orams, atėjus žiemai, pėsčiųjų nelaimių išties labai daug“, – LRT radijo laidoje „60 minučių“ kalbėjo R. Matonis.

Policija primena, kad pėstieji taip pat yra eismo dalyviai ir privalo laikytis KET. Pasak R. Matonio, per dešimt mėnesių nubausta daugiau kaip 15 tūkst. pėsčiųjų. „Pėstieji piktinasi policijos pareigūnų mėginimais juos bausti, bet mes į tai žiūrime griežtai ir nuolaidų pėstiesiems nebus, jie bus baudžiami, jei nenešios atšvaitų, pažeis KET“, – įspėja R. Matonis.

Vienas pagrindinių pareigūnų patarimų – nešioti atšvaitą. Policija primena, kad įžengti į važiuojamąją dalį leidžiama tik po to, kai yra įvertinamas atstumas iki artėjančių transporto priemonių, bei įsitikinama, kad įėjimas į pėsčiųjų perėją yra saugus.

„Tikrai negalima užsimerkus, nežiūrint į šalis eiti per pėsčiųjų perėją. Reikia suprasti, kad blogomis eismo sąlygomis vairuotojai ne visuomet pamato pėsčiuosius“, – tęsia R. Matonis.

„Nebijok automobilių, bijok pėsčiųjų“, – sako vairavimo mokyklos „Femina Mobile“ vairavimo instruktorė Marija. Pasak jos, gatvėse gausu pėsčiųjų su ausinukais, tuo metu kiti perėją įveikia šuoliais. „Reikia itin saugotis. Be atšvaitų pėsčiuosius sunku pamatyti, patartina sumažinti greitį prieš perėjas ir jas įveikiant“, – pataria vairavimo instruktorė.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius