Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2014 10 13 /11:56

Policija pirmadienio rytą tikrino, ar išsiblaivę į darbą važiuoja Klaipėdos vairuotojai

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai spalio 13 d. surengė specialų reidą Klaipėdos apskrityje, kurio metu tikrino, kaip pirmadienį į darbus vyksta šio krašto vairuotojai.
Reido akimirka
Reido akimirka / LKPT nuotr.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai šįryt patikrino, kaip pirmadienį į darbus vyksta Klaipėdos apskrities vairuotojai.

Pirminiais duomenimis, reidas buvo rezultatyvus: pasitaikė ir girtų eismo dalyvių. Vienas vairuotojų įpūtė lygiai pusę promilės.

Kelių policininkai tokio pobūdžio priemones pastaruoju metu kiekvieną savaitę rengia skirtingose Lietuvos vietose. Kartais – net kelis sykius per parą.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai spalio 13 d. ryte surengė specialų reidą Klaipėdos mieste, tikrindami, kaip pirmadienį į darbus vyksta uostamiesčio vairuotojai.

Vien tik rytinis patikrinimas nustebino – pasirodo, lengvai apsvaigę vairuotojai nevengia sėsti prie vairo. Apie 7 val. ryto patikrinus alkotesteriu vieną į darbą skubantį uostamiesčio gydytoją, jam buvo nustatytas lengvas, 0,50 promilės girtumo laipsnis.

Pareigūnai nustatė dar keturis vairuotojus, nevengiančius alkoholio, tačiau jų apsvaigimo laipsnis neviršijo leistinos normos. Alkoholio matuokliai fiksavo 0,24 promilės, 0,34 promilės, 0,35 promilės ir 0,40 promilės rezultatus. Be dėmesio neliko ir kiti Kelių eismo taisyklių pažeidimai – per tris valandas  administracinių tiesės pažeidimų protokolai buvo surašyti dešimčiai vairuotojų, dėl techninių neatitikimų anuliuotos 5 automobilių techninės apžiūros, baudos skirtos keliems nedrausmingiems vairuotojams, kalbėjusiems mobiliaisiais telefonais. Reidas vyko iki pat pietų.

Lietuvos kelių policijos tarnybos pareigūnai specialią policinę priemonę atvykę į Klaipėdos apskritį pradėjo dar sekmadienį. Įvairiose vietose vyko trumpalaikiai vairuotojų, keleivių, automobilių ir krovinių patikrinimai. Patikrinus apie 400 automobilių, buvo nustatyta virš 30 įvairių Kelių eismo taisyklių pažeidimų. Sulaikyti du neblaivūs vairuotojai. Vienam iš jų buvo nustatytas vidutinis, 1,72 promilės girtumas, o vairuojamas automobilis buvo neapdraustas, nebuvo atlikta ir valstybinė techninė apžiūra. Dar vienam vairuotojui buvo nustatytas lengvas, – 1,38 promilės girtumas.

Policijos pareigūnai dėl neatitikimo reikalavimams, keliamiems automobilių techninei būklei, anuliavo 8 automobilių techninės apžiūros galiojimą, dar 6 automobilių, kuriems nustatyta tvarka nebuvo atlikta valstybinė techninė apžiūra,  vairuotojams, buvo surašyti pažeidimų protokolai. Pasitaikė atvejų, kai sustabdyti automobiliai nebuvo apdrausti privalomuoju draudimu, vairuotojai kalbėjo mobiliaisiais telefonais, nebuvo prisisegę saugos diržų. Administracinių teisės pažeidimų protokolai  buvo surašyti ir už netinkamą automobilių parkavimą, stovėjimą neleistinose vietose, kelio ženklų ir ženklinimo reikalavimų pažeidimus.

Kiekvieną savaitę LKPT pareigūnai specialiuosius reidus organizuoja ir vykdo vis skirtingose Lietuvos vietovėse.

LKPT nuotr./Reido akimirka
LKPT nuotr./Reido akimirka

 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius