Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija po žiaurios BMW avarijos: „Mes juk įspėjome...“

Pareigūnai dar sykį primena priežastis, kurios lemia skaudžias eismo nelaimių pasekmes. Be to, policija griebėsi greičio kontrolės akcijų.
Greičio matuokliai Vilniuje vėl veiks
Eismo situaciją mieste pablogino ir nutekėjusi informacija apie nustojusius veikti greičio matuoklius. Dabar skubama vairuotojus įtikinti, kad įranga vėl veikia. / Juliaus Kalinsko / 15min nuotr.

Sostinės policijos vadovybė apgailestauja, kad kai kurių vairuotojų nepasiekė vakarykščiai įspėjimai apie numatomas sudėtingas eismo sąlygas ir priminimai apie saugų greitį.

Pareigūnai įsitikinę, kad skaudžios šio ryto avarijos T.Narbuto gatvėje buvo galima išvengti.Kelių policijos pareigūnai prašo atsižvelgti į eismo sąlygas ir pasirinkti saugų greitį.

„Šią savaitę sinoptikai prognozuoja oro atšalimą. Pareigūnai įspėja, jog pasikeitus eismo sąlygoms (tamsus paros metas, blogas matomumas, lietingas oras, slidi kelio danga) vairuotojai privalo būti ypač dėmesingi ir atsargūs. Dažnai skaudžiausi eismo įvykiai nutinka, kai vairuotojai nepasirenka saugaus greičio, nesuvaldo automobilio, nuvažiuoja nuo kelio, verčiasi ar trenkiasi į pakelės medį, išvažiuoja į priešpriešiniam eismui skirtą kelio juostą ir trenkiasi į priešpriešiais atvažiuojančią transporto priemonę“, – tokio turinio informaciją išvakarėse išplatino Vilniaus apskrities VPK Viešųjų ryšių poskyris.

Vykdoma tikslinė akcija: Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės pareigūnai, siekdami išvengti skaudžių nelaimių, kontroliuos, ar transporto priemonių vairuotojai neviršija nustatyto leistino važiavimo greičio, ir piktybiniams pažeidėjams taikys administracinio poveikio priemones.

Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje
Žilvino Pekarsko/15min.lt nuotr./Įvykio vietoje

Vakarykščiame pareigūnų pranešime taip pat teigiama: „Daugelis techninių eismo įvykių kyla, kai vairuotojas nespėja sustabdyti transporto priemonės dėl didelio greičio (nesilaiko saugaus atstumo) ir atsitrenkia į priekyje sustojusią transporto priemonę.“

Policija primena KET

Kelių policijos pareigūnai priminė vairuotojams esmines Kelių eismo taisyklių (toliau – KET) nuostatas:

Vairuotojas privalo važiuoti neviršydamas leistino greičio. Pasirinkdamas važiavimo greitį, vairuotojas turi atsižvelgti į važiavimo sąlygas, ypač vietovės reljefą, kelio ir transporto priemonės būklę ir krovinį, meteorologines sąlygas, taip pat eismo intensyvumą, kad galėtų sustabdyti transporto priemonę iki bet kurios iš anksto numatomos kliūties. Jis turi sulėtinti greitį ir prireikus sustoti, jeigu to reikia dėl susidariusių aplinkybių, ypač kai blogas matomumas. (KET 133 p.)

Jeigu atsirado kliūtis ar iškilo grėsmė eismo saugumui, vairuotojas (jeigu jis gali tai pastebėti) privalo sulėtinti greitį, net visiškai sustabdyti transporto priemonę arba apvažiuoti kliūtį nesukeldamas pavojaus kitiems eismo dalyviams. (KET 134 p.)

Gyvenvietėse visoms transporto priemonėms leidžiama važiuoti ne didesniu kaip 50 km/val. greičiu. (KET 135 p.)

Vairuotojas, atsižvelgdamas į greitį, privalo laikytis tokio atstumo, kad neatsitrenktų į priekyje važiuojančią transporto priemonę, jeigu ji būtų stabdoma, taip pat palikti tokį tarpą iš šono, kad eismas būtų saugus. (KET 132 p.)

Kelių policijos pareigūnai prašo atsižvelgti į eismo sąlygas ir pasirinkti saugų greitį.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius