-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Policija pradėjo tyrimą dėl greitkelyje skriejusio Petro Gražulio „Lexus“

Lapkričio 21 dieną greitkelyje Vilnius–Klaipėda buvo užfiksuotas „Lexus“ automobilis, skriejęs ne mažesniu nei 150 km/val. greičiu. Pirminiais duomenimis, transporto priemonę vairavo parlamentaras Petras Gražulis. Nors Seimo narys kaltės kratosi, policija pradėjo tyrimą.
Petras Gražulis
Petras Gražulis / Žygimanto Gedvilos / BNS nuotr.

Dar vasarą P.Gražulis neteko teisės vairuoti, tačiau ligi šiol šia teise naudojasi bausmę ginčydamas teisme. Šįkart P.Gražulis vėl pateko teisėsaugos nemalonėn, viršijęs greitį autostradoje.

Apie tai 15min pranešė praėjusį šeštadienį: P.Gražulio automobilis nufilmuotas skriejantis 150 km/val. greičiu: politikas slepia, ar vairavo jis

Vaizdą fiksavę liudininkai sekė Seimo nario automobilį, tačiau, kad neatsiliktų, teko paspausti greičio pedalą – spidometro rodyklė siekė 152 km/val.

Kaip 15min ketvirtadienį teigė policijos atstovas Ramūnas Matonis, policija tiria įvykį – pradėta administracinė teisena.

VIDEO: Užfiksavo P.Gražulio KET pažeidimą – autostradoje gerokai viršijo greitį

Kuomet bus išsiaiškinta, kokiu greičiu iš tiesų važiavo Seimo nario automobilis ir ar iš tiesų automobilį vairavo politikas, bus paskirta atitinkama bauda.

Vaikinai vijosi P.Gražulį

„Važiuojam paskui Petrą“, – vaizdo įraše sako vaikinas, kurio draugo vairuojamas automobilis pradeda vytis parlamentaro „Lexus“.

Tačiau pasivyti ne taip lengva, netrukus spidometras rodo net 152 km/val. greitį.

Praėjusį sekmadienį P.Gražulį už vairo pastebėję vaikinai nežinojo, kad P.Gražulis policijos sprendimą atimti iš jo teisę vairuoti ginčija teisme, todėl gali sėsti už vairo, tad pasipiktino ne tik tuo, kad tautos išrinktasis smarkiai viršija greitį, bet ir kad apskritai sėdo už vairo.

P.Gražulio automobilį nufilmavęs Deividas, autostrada važiavęs su draugu taip pat Deividu, 15min pasakojo, kad politiką pastebėjo ties Kėdainiais.

„Ten buvo geras pusvalandis veiksmo. Jis mus prisivijo, mes pasitraukėme, kad aplenktų, tada pastebėjome, kad tai gali būti P.Gražulis. Specialiai jį prisivijome pažiūrėti – buvo visu 100 procentų, visu 150 procentų aišku, kad ten jis, nes jis atsisuko ir pasižiūrėjo į mus“, – pasakojo pašnekovas.

Deivido teigimu, draugas panaršė internete ir rado straipsnių, skelbiančių, kad iš P.Gražulio buvo atimta teisė vairuoti, todėl vaikinai nieko nelaukę paskambino policijai.

Anot pašnekovo, netoli Kauno P.Gražulio laukė nežymėtas policijos automobilis, tačiau policijos pareigūnai jo nepamatė.

„Tada mes paskui jį sekėme, bet pametėme iš akių kažkur už Kauno – buvo pradėję temti, lijo lietus. Policija su švyturėliais dar jį sekė, bandė pagauti autostradoje, mes patys važiuodami bandėme tikrinti kiekvieną išsukimą, degalinę, nes jis, pamatęs švyturėlius, galėjo kažkur pasitraukti“, – pasakojo jis. Deividas sakė, kad važiuojant Kauno link P.Gražulis vairavo agresyviai.

P.Gražulis: koks jūsų reikalas, kas vairavo?

15min susisiekė su parlamentaru P.Gražuliu, tačiau išgirdęs, kad buvo nufilmuotas skriejantis 150 kilometrų per valandą greičiu, jis pokalbį nutraukė ir vėliau neatsiliepė.

P.Gražulis šeštadienį, jau po 15min publikacijos, BNS patvirtino vykęs minėtu automobiliu, jis sakė matęs mašiną, kuri „važinėjo pirmyn–atgal“. Tačiau politikas neatsakė, ar tai jis vairavo „Lexus“.

„Nebūtinai aš vairavau, aš galėjau ir sėdėdamas gale matyti. (...) Koks jūsų reikalas, kas vairavo. Nei sustot pakely negaliu, nei į parduotuvę nueit negaliu...“, – žurnalistų dėmesiu piktinosi Seimo narys.

„O tie, kurių spidometras rodė 150, jie neviršijo (greičio – BNS)? Paklauskit, ar baudą susimokėjo“, – kalbėjo P.Gražulis.

Lapkričio pradžioje buvo skelbta, kad P.Gražuliui policija skyrė 15 eurų baudą už tai, kad be apsaugos priemonių vežė dukterį – skundą dėl to policijai parašė mergaitės mama.

BNS primena, kad 2011 metais P.Gražuliui taip pat teko aiškintis dėl Kelių eismo taisyklių pažeidimų.

Tuomet fiksuota, kad jo iš Latvijos bendrovės nuomojamas visureigis BMW daugiau kaip 30 kartų viršijo greitį, tačiau politikui tada skirta tik 1000 litų bauda (apie 290 eurų) už tai, kad atsisakė nurodyti, kas vairavo visureigį. Mat P.Gražulis savo kaltę pripažino tik dėl vieno greičio viršijimo atvejo. Kas nuomojamą automobilį vairavo kitus kartus, politikas tikina nežinąs.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius